9-річний хлопчик на Закарпатті здійснив самогубство через погану оцінку та непорозуміння

26
9

9-річний школяр Е. Я. з Великих Берегів повісився через погану оцінку та непорозуміння. До таких висновків дійшли кримінальні експерти.

Про це повідомляє угорське видання Blikk.

У школі він вважався одним з найкращих учнів. Однак того дня з ним сталися дві неприємності з якими хлопчик не зміг впоратися. Як виявилося, він отримав погану оцінку, а також попередження за поведінку, адже передавав під час уроку "секретні листи". Вчитель пригрозив, що повідомить про це батьків. 

Також припускають, що в Е. були складні відносини з іншими школярами. Хлопчик був занадто відкритим і часто говорив все що думає в очі. Цькування з боку однолітків також могло вплинути на фатальне рішення.

— Їхня родина відома всім у Великих Берегах, і ми не розуміємо, як це могло статися. Е. був доброю і вихованою дитиною, і наскільки знаю, добре вчився у школі. Тепер кожен у селі намагається з'ясувати, що могло статися і що це була за проблема з якої він не знайшов вихід, - каже журналістам місцевий чоловік.

Кримінальний психолог Йожеф Вейг каже, що для деяких надто чутливих дітей достатньо почути про себе лише кілька негативних відгуків, аби прийняти рішення, що більше немає причин жити.

— Така трагедія може мати кілька причин. В першу чергу, коли дорослі не прикладаючи зусиль очікують від дитини хороших результатів та оцінок. Діти сьогодні вже починають ходити до школу, маючи певні базові знання - такі як читання та письмо - і їх не навчають боротися за певну мету, якої вони могли б досягнути. Саме тому вони часто здаються вже після першої ж невдачі, - каже психолог.

Йозеф Вейг стверджує, що одне з найважливіших завдань батьків - це не піднімати занадто високу планку для дитини, а дати їй зрозуміти, що кожен має право на помилку.

Трагедія стала важким потрясінням не лише для мешканців Великих Берегів. Смерть Е. оплакують члени його родини, друзі, однокласники та члени юнацької футбольної команди "Берегвідейк", членом якої був хлопчик.

На сторінці футбольного клубу розмістили відео, в якому згадують про Е..

Коментарі

К
кенінзберг

шкода дитину . москаль із рівісом можуть взяти прімер слава путлеру .

Т
Тьотя

До поплічника ,я з вами згідна но ми дорослі люди ми осознаємо то .А дитяча психіка вона тонка не кожній дитині то перебороти без піддержки ,без пояснень батьків .Ви не рівняйте дитячу психіку до дорослої ,я рахую винна і вчителька і батьки в тому числі .

МІ
Мама і бабуся

Зараз багато нарікань на школу і вчителів, часто-густо справедливих нарікань. Але і даному випадку, якщо дитина була непідотовлена, то що мав зробити вчитель? Якщо хлопчик якось неправильно себе поводив, то вчитель мав промочати? В цій трагедії повинна бути ще якась причина, не тільки оцінка і зауваження. Має сенс поговорити з однокласниками хлопця, діти швидше розкажуть про те, що сталося у школі такого, що наштовхнула хлопчика на думки про самогубство. Не повірю що причина - оцінка. Моя дитина також дуже гарно вчилася,також була дуже вразливою, слова не можна було сказати навіть підвищеним тоном, але ніяких таких думок у неї не виникало. Зараз вона вже сама мама школярки, Богу дякувати. Думаю, що тут батьки занадто багато вимагали від дитини, можливо, наказували за погані оцінки. Хто зна. Але щось мусіло бути ще.

ПЛ
Просто людина

З Васильм і Поплічником повністю згоден!!!!! Вчителі ткпер борзі. Дітей ні вошто не ставлять. Лиш подарки і сраку їм лизати треба. Любимчиків собі мають а остальні діти для них це ніхто. Требують від дітей знання, котрих їм НЕ ДАЛИ!!!!!

П
Поплiчник

до тьотя. То не лише школа зараз не така, а й любе згрупування людей - робота, унiверситет, дiм. Люди зараз перетворилися у диких псiв, ладнi згризти когось, а краще - найслабшого, найдобрiшого, хто опiр не чинить. В любому колективi е такi уроди i неважно, чи то школа, чи садик, чи робота. Та даже почитайте тут коментарi - на хороший, аргументований коментар накидаються шайкою пси i начинають гризти (з матами, переходячи на особистостi i тд). А ви говорите - школа, школа. ТО УСЮДИ ТАК стало. Зараз хороша людина довго не живе - не дають.

Н
Наталія

Вчителі тут не винні. Це батьки вимагають неможливе, за оцінку можуть жорстоко покарати, за погану поведінку не пустити погуляти з друзями , відмовити дитині в очікуваний покупці і т.д. Я наприклад ніколи свою дитину не карала за оцінки навпаки казала оцінки не головне а головне щоб дитина була здорова і щаслива. А якщо поведінка погана то значить що дитина активна і не завжди вина і на такі дрібниці в школі батьки б не мали звертати увагу.

Р
Рутенія

Василю ліпше би такі,як ти не плодилися! Што може сьогодні школа зробити,коли лише, підвищивши голос на сопливця,вчитель наражаєся на крики,осуд,а такі недолугі батьки,як василь іще і обізвуть і ...Коли кругом наркота,тупість...Держава зруйнувала мораль,культуру, виховання! Постійні, так звані реформи, добивають освіту і роблять її нікчемною! Націю хочуть зробити тупою,злою,безперспективною, задля дешевої обслуги європанів та і російських олігархів!

Т
тьотя

Боже яке горе батькам ,є діти дуже з тонкою психікою невже батьки не бачили шо з дитиною шось не так .Ви правду пишете ,шо в школах особливо діти не виховані глузують дин з одного ,обзиваються нецензурними словами .Я сама чула коли йшли такі сопляки років 10-11.і один до другого ти дебіл, посилають трьох поверховими матами .Хлопчик напевно бав вихований тому шо і на футбол ходив ,один вихід тільки батьки можуть контролірувати дітей ,бо школа зараз не та.

В
василь

Все долбана школа з задротами і неудачниками-вчителями,які ламають дитячу психіку.Старі і молоді бездарі,що називають себе ВЧИТЕЛЯМИ вже з дитинства прививають діткам комплекс неповноцінності та ділять на перший і другий сорт.Хай та су.а,що поставила малому ту срану оцінку живе з тим,що загубила дитячу душу.Жаль хлопчика,а ВИ ЗАДРОТИ-ВЧИТЕЛІ горіть у пеклі!!!

Читайте також