А як у вас кажуть?»: Студенти УжНУ популяризують закарпатський діалект (ВІДЕО)

33
9

Студентки філологічного факультету запустили нову рубрику під назвою «А як у вас кажуть?», щоб популяризувати закарпатський говір, якрізновид української мови.

У першому випуску Христина Ігнат та Анастасія Пікало розповіли, які порівняння можна використати, щоб описати красиву дівчину на Закарпатті.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Е
Еган

А вам би лиш позбиткуватися та й оbisraty вшитко. Молодці дівочки, то файна ініціатива.І показує наскільки є багатою наша мова, скільки різних лексичних різновидів одного й того ж поняття вона має в залежності від регіону і сусідів,з котрими межує регіон. А не один регіон України не межує аж з 4 країнами,тому так і трапляється ,що в сусідніх селах говорять на різних говірках, але все- рівно розуміють один одного.

Ч
Читатель

Де стоит знак звіданя в передному коментари, там має быти буква "ять"

Ч
Читатель

Дівочкы! До выступyв пров?ряйте сво? тексты в Словарю. Позирайте/никайте/див?т ся https://shron1.chtyvo.org.ua/Kercha_Ihor/Slovnyk_rusko-rusynski_Tom_I_A_N.pdf?PHPSESSID=vpdk4lp03e9p0kvqv6i9h9vuc4 Желаву серенч?!

Д"
до "ВерховинИць"

Та ви "вирховинці" єдно Знаете- доРВАТИся До ПОРТФЕЛЯ і СОБІ ГРОШІ Робити-чи Красти!Знаю вас ЯКІ ВИ-Більшість вас ТАКА!-бо Я Давно в Закарпатті"!=А Як ДоРВЕТЕСя до Портфеля-то ДУЖЕ НАГЛІ і ТЯГНЕТЕ за Собою Своїх "Родичів і "Цимборів""!

В
Верховинець

Тать тото , ни що ш.

Х
Хрінь

Не що ,а ге;не мій ,а міу;не твій ,а твіу.

Ч
Чудувуся

Не сьогодні, а ниська/дниська; не виглядаєш, а упозіруєш; не як, а ги

ПІ
Пак Іршава

Йой, ни є на вас О. Диби! Вже би ся на вас навер ай сважався. Пюллий челянник!

І
Іван

Довбо...и

Читайте також