Адміністрація Вконтакте назвала 30 млн. своїх користувачів "уголовниками"

7
0

Адміністрація Вконтакте не підтримує користувачів, які виступають за зміни в законі про авторські права. Портал також не несе відповідальності за дії та контент користувачів, зазначає керівництво мережі.

Про те, що відповідальність за розповсюдження контенту, захищеного авторським правом, може наступити, 3 червня 2010 заявив президент групи компаній Амедіа Олександр Акопов. Він назвав користувачів соціальної мережі Вконтакте тридцятьма мільйонами "уголовников".

"Ми працюємо в рамках закону і не готові нести відповідальність за дії наших користувачів", - заявив сьогодні керівник прес-служби мережі Владислав Циплухін. Юрист Вконтакте Віктор Наумов підтверджує це.

Зокрема, компанія не вважає себе відповідальною за порушення чийогось копірайту. "Ми готові співпрацювати з правовласниками - на їх запит з сайту видаляється контент, розміщений з порушенням авторських прав. Великим компаніям ми видаємо право самостійно відстежувати і видаляти контент", - говорить Циплухін.

Адміністрація ресурсу не підтримує ініціативу групи (більше ніж 6 тис. користувачів), яка закликає до створення Партії піратів, стверджує Циплухін. Те, що до групи увійшов засновник і співвласник Вконтакте Павло Дуров, значення не має. "Він просто хоче бути в курсі подій", - говорить керівник прес-служби.

Адміністрація Вконтакте не підтримує також користувачів, які підписалися під відкритим листом президентові РФ (таких понад 62 тис. чоловік), в якому викладається прохання змінити "застарілі" закони про захист авторських прав.

Як повідомив РІА Новини генеральний директор фонду Дружній Рунет Євген Беспалов, крім піратських фільмів і музики, на серверах ВКонтакте розміщується і дитяче порно. "На частку ВКонтакте припадає 40% звернень на нашу гарячу лінію з приводу виявлення дитячого порно в Рунеті", - відзначив Беспалов.

За словами Циплухіна, адміністрація Вконтакте бореться з порнографічним контентом. Служба підтримки намагається оперативно видаляти ролики такого характеру і реагувати на повідомлення користувачів, які зіткнулися з порно на сторінках соціальної мережі.

Тим часом, Верховний суд Росії ухвалив, що за змістом повідомлень на інтернет-форумах і в онлайн-ЗМІ буде стежити уповноважений держорган - Роскомнадзор.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також