Адмінсуд Києва визнав, що націоналізація "ПриватБанку" була незаконною: усі подробиці

11
8

Про це сьогодні, 18 квітня повідомила прес-служба Національного банку України.

Відповідне рішення було ухвалено Окружним адміністративним судом Києва за позовом колишнього співвласника банку Ігоря Коломойського.

– Суд ... визнав протиправними рішення відповідачів, наслідком яких стала націоналізація ПАТ "КБ "Приватбанк", та визнав нечинним з моменту укладення договір купівлі-продажу державою акцій банку, – йдеться у повідомленні НБУ.

Разом з тим в НБУ не погоджуються з таким вердиктом, тому будуть подавати апеляційну скаргу. Також вони мають намір звернутись до РНБО та Кабміну.

– Підставами для ухвалення такого рішення були, в тому числі, недоведеність відповідачами наявності визначених законом підстав для віднесення ПАТ "КБ "Приватбанк" до категорії неплатоспроможних, внаслідок чого в подальшому було ініційовано процедуру його націоналізації, та власне порушення процедури націоналізації банку, порядок якої регламентований на законодавчому рівні, – заявила прес-служба суду.

Після оприлюднення рішення Окружного адміністративного суду Києва президент Петро Порошенко записав офіційне звернення, наголосивши про загрозу дефолту. Відео звернення дивіться нижче.

– Судова реформа імені Порошенка в дії. Замість того, щоб відстоювати інтереси держави, НБУ програє суд Приватбанку. Одне питання: Так, хто ж все таки, маріонетка Коломойського? – відреагували на рішення суду щодо скасування націоналізації Приватбанку в штабі кандидата у президенти Володимира Зеленського.

У штабі Петра Порошенка відповіли на заяву штабу Зеленського:

– Дивує реакція штабу Зеленського. Вони як завжди повернули все з ніг на голову. Бо якщо штаб Зеленського ставить питання: "Хто є маріонеткою Коломойського?", то президент Порошенко очевидно відповів на це питання ще в ніч з 31 березня на 1 квітня, – зауважив речник штабу Порошенка Олег Медведєв.

Свою заяву з приводу рішення Окружного адмінсуду Києва в справі Приватбанку зробило також посольство США в Україні, яку підтримав також ЄБРР.

У заяві посольства йдеться про те, що міжнародні партнери підтримували рішення держави про націоналізацію Приватбанку та уважно слідкуватимуть за ситуацію, що складається наразі.
– Рішення поки не вступило в законну силу, але воно має бути оскаржене відповідно до процедур. НБУ та МІнфін впевнені у своїй позиції, – заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, коментуючи рішення Окружного адмінсуду щодо націоналізації Приватбанку.
– У нас немає жодних нестандартних ситуацій, у нас немає того, щоб клієнти банку знімали більше, ніж зазвичай. Тому ми плануємо працювати як зазвичай. У нас є запаси, – запевнив на брифінгу в четвер, 18 квітня, глава правління "Приватбанку" Петр Крумханзл.

Нагадаємо, рішенні про націоналізацію "приватБанку" ухвалили ще у 2016 році. Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155 мільярдів гривень.

Коментарі

ДР
до-Кривий РУГ

Треба ОСКАРЖУВАТИ це рішення Адмінсуду м.Києва через ВИЩИЙ АДМІНСУД-Адмінсуд України...бо біда може статися для усього населенння-955 людей постраждає фінансово. НЕГАЙНО ОСКАРЖУВАТИ!!!І І має робити-це думаю має-Гройсман ,гол.НацБанку і др. кому ще мож довіряти...Треба шоб ЦЕ(відміну ЦЬОГО рішення) всі вимагали...

КР
Кривой Руг

Но та що типир 20млн вкладчиків будуть робити щитайте грош уже немаєте кіть вернуть Бені то що суд присудив бідняки стануть ковдошами -долар 50 пенсій вообще небуде шобла януковича уже білети купила лиш чекать коли уберете ЗЕ А ТІ ЗНАВУТЬ ДЕРЕБАНИТИ ті як увидять бапки та нараз у міщухи складувуть і у офшор а ви назад дулю будете мати і воспомінанія про долар по 4....

1
13,08

Травневий Дуня думати не положено.Нічим...

Д
ДоМайдауна

Пане майдауне, такі як ви, усе приводять такий же контингент до влади. Подивіться на дебати ющенка януковича кітісьте уже заболи хто то був. Бо я учора раді інтересу глянув і у шоці, як таке посмешище мош вибрати президентом. На рахунок долара хочеся запитати, шо? Серйозно? По скільки він там був і коли? Ви в курсі чому він тримався і який був курс і ситуація коли пороха вибрали? Вам на нього молитися треба, блазні...

М
Майдаун

Василю,порохоскоте,а при Януковічу по скільки доллар був!?Горниць ти на копони пам’ять отшиб?

О
останнім

Не злорадствуйте так.Здорощання долара не головна проблема.Ну будуть менше купувати,и що.Хаос почнеться,і він не обійде нікого.

ЩС
Щас ся начне

Та ко муг подумати. Нас надурили. Такий файний хлопіць, усе ся здоровав. Так вам і треба Зебілоїди. Ха

В
Вася

Хаха, по кілько там при порошеекови долар? Запомніть сю дату, зебіли

Читайте також