Активісти обурені намірам Закарпатської ОДА "приватизувати" право на допомогу військовим (ДОКУМЕНТ)

7
6

У мережі активно обговорюють розпорядження за підписом Валерія Лунченка від 30 липня про створення при ОДА Закарпатського обласного координаційного центру, який має централізувати будь-яку допомогу закарпатським військовим.

Документ надіслано очільникам міст та районів Закарпаття. Як наслідок - жвава реакція від активістів, які обурилися як запізнілості рішення, так і його неоднозначності, особливо що стосується формулювань "узгодження і координація дій", "акумуляція, розподіл матеріальних коштів", "узгоджувати заходи з надання всебічної допомоги військовослужбовцям та членам їх родин".

- Ось такий цікавий документик мені нині трапився на очі. Тепер мукачівці не на КПП до військових повинні носити допомогу, а волонтери не зі 128-ю та прикордонниками напряму узгоджувати їхні потреби, а "всьо-всьо" ми маємо переправляти до ОДА! Бо там надумали через півроку після російської інтервенції, створити таке собі ЗОКЦе, яке хоче "здійснювати акумуляцію, розподіл матеріальних коштів та майна, що надходять від організацій, підприємств та ОКРЕМИХ мешканців регіону для підтримання життєзабезпечення всіх військових"… Тобто, коли ціною неймовірних зусиль проклалася логістика, налагодилися контакти, коли вже є прямий зв"язок з передовою і прямі замовлення з фронту, коли вже кілька місяців сотні волонтерів пліч-о-пліч тримають надійний тил, є розрадою і підтримкою для бійців, і тепер усе це ламати, починати формувати щось заново? Сенс який? Уникнути шахрайства? А де ж тоді були майже півроку? Чи терміново стали потрібними звитяги тилові, бо треба звітуватися, а звітуватися нічим? - коментує документ одна з активісток Наталя Зотова.

Коментарі

ПХ
Правильно!Бо ходят усяки!

1

ДП
До правильно

Прищепіть пальці в двері і включайте мізки перед тим, як таке писати. Допомога волонтерів чи не єдине, що отримує військо. Не вірите - не допомогайте. Знаю, що п*діти - не міхи тягати. Совість майте, Бог усе бачить.

К
Клоп

Це яка ж, поділіться хоча б імям?

П!
Правильно !!!

Активісти набивають власні кишені, збираючи від людей гуманітарну допомогу. Дуже багато осідає у волонтерів, віддають 100 - списують 700, якщо взагалі ведеться облік. Розказували про одну "волонтерку", котра за два місяці погасила свої кредити,які до цього немогла віддати більше пяти років.

НЛ
Не любиться?

______________________

ПС
Під себе

гребуть. Їм вшитко отдати, а они што хтять то і вчинять.

Читайте також