Активісти ЄвроКроку провели у Мукачеві круглий стіл про роль духовенства в освіті (ФОТО)

14
13

Крім цього ініціативна група ЄвроКроку, спільно з педагогами та представниками духовенства, провела психологічний аналіз протиріч і конфліктів у школі.

Сьогодні у малому залі засідань Мукачівської міськради відбувся тематичний круглий стіл, ініціатором якого виступила ініціативна група ЄвроКроку. 

Крім освітян та представників влади на семінарі були також присутні представники духовенства, 4-х найбільших релігійних конфесій Закарпаття: греко-католиків, православних Московського та Київського патріархату, а також римо-католицької церкви. 

До слова запросили шкільних психологів, які і проаналізували спільно з присутніми батьками, шкільні конфлікти: учень-учень, учень-вчитель і навпаки. Всі разом дійшли до висновку - потрібно активніше співпрацювати.

Духовні отці озвучили цікаву ідею - вввести посаду шкільного капелана при закладі освіти, а також вивчення основ катехизму у школі. 

На закінчення учасники круглого столу проаналізували психологічний стан дітей за межами школи, як наслідок виникнення конфліктних ситуацій під час навчально-виховного процесу. 

З будь яких питань, а також з пропозиціями ви можете звертатися за контактами ініціативної групи:

evrokrok@gmail.com

https://www.facebook.com/evrokrok

https://vk.com/evrokrok

https://www.facebook.com/groups/evrokrok/

Мукачево.net

Коментарі

С
Скепсис

Апологету. 1. Давно доведено, що різні раси мають різні джерела походження. До якої раси відносяться Адам з Євою? 2. З біблії відомо, що після вбивства Авеля на Землі начебто лишилося три людини - Адам, Єва та Каїн. З тієї ж біблії відомо, що Господь вислав Каїна в землю Нод, де він... пізнав свою жінку. Звідки жінка? Подібні нестиковки зустрічаються на кожному кроці цієї "священо" книги, яку нам силою і кров"ю нав"язали пейсаті більше тисячі років тому.

З
Закарпатец

Дежавю - меня когда-то в этом зале в комсомол принимали, теперь здесь принимают за основу другие европейские ценности.

А
Аполагет

До Скепсис. Доведіть і науково обгрунтуйте, та покажіть спосіб за яким можна ваше твердження перевірити, що перша людина не Адам, а тоді поговоримо...

С
Скепсис

Хіба можуть серйозно говорити про науку ті, хто вважає Адама і Єву першими людьми на Землі?

М
Марина

Шановні коментатори, на зустрічі святі отці якраз і говорили про те, що не важливо, до якої релігійної конфесії себе відносить людина, важливим є її відношення до Бога, до інших людей, до своїх вчинків. Піднімались питання моралі, проблеми конфліктів, їх різновидів у школі, соціумі, насильство у школі, вплив батьків і вчителів на формування духовного світу дітей. Порада духовенства:" Або ви будете говорити з дітьми про Бога, або ви будете говорити з Богом про дітей". У переддень Пасхи не сваріться.

П
Православний?

007 не хочу вас обідити, але з вашого запитання можу судити, як ви мало розумієте про церкву. Подивіться фільм анатомия раскола, там дуже все добре пояснюють.

0
007

Шановний православний,Ви хочете сказати,що у нас немає московської епархії?Ну перестаньте вводити людей в оману.

P
PriesT

Ой як добре! А вони не згадали про роль духовенства в розвитку науки, зокрема про діяльність інквізиції? Беруть курс на єднання церкви науки та релігії як у наших сусідів? Скрепи духовні там всякі, вялічіє духа? Церква та наука (зокрема і освіта) мають бути відділені одна від одної, інакше прийдеться пожинати потім результати такого "синтезу".

Р
Редакція

До слова, знайшли в тексті лише одну обдруківку та кілька зайвих ком. Перепрошуємо за це.

Р
Редакція

Ми дуже перепрошуємо за обдруківки. Це механічні помилки. Будемо дуже вдячні, якщо ви допоможете їх нам позбутися: користуйтесь функцією повідомити про помилку - Якщо ви знайшли помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.

П
Православний!

Не вішайте ярлики! Є лише одна Українська Православна Церква. Називайте речі своїми іменами, нема київського патріархату, є РОЗКОЛЬНІКИ на чолі з душевно хворим Філаретом, яких не визнають в цілому світі. Чомусь за католиків ніхто не каже Римський патріархат. Такшо шановний 007 почитайте історію.

0
007

Цікаво,наша держава і далі піддержує московську православію?Хто розуміє це-обясніть "тупому"українському вірянину.

ДА
Для активістів

Шановні активісти! Пропонуємо вам взяти на перепідготовку і навчанню грамоти рівня 9-го класу, горе-журналістів, випускників корупційного недоВуЗУ Закарпаття - МуДУ - інтернет-видання Му.нет. Ганьба вже читати ці новини від них!

Читайте також