Аматорський хор "Карпати" виступає по майданах та храмах Словаччини

13
0

Концерти колядок і духовних пісень новорічно-різдвяного циклу русинів-українців дає у ці дні в населених пунктах Словаччини Український народний аматорський хор "Карпати" міста Кошице

 

"Щедрівки, колядки, духовні пісні русинів-українців у виконанні хору "Карпати" користуються у публіки величезним успіхом. На кожному нашому концерті, буває 500 і більше шанувальників хорового співу. Концертні виступи засвідчують живий інтерес сучасників до багатющого джерела народних пісенно-обрядових традицій русинів-українців", - повідомив УКРІНФОРМу засновник, мистецький керівник і диригент хору Левко Довгович. 
 
 Концерти хору пройшли вже у кількох громадських місцях - на майданах, вулицях і в храмах міста Кошице, в селі Якуб'яни округу Стара Любовня. А 6 січня у Кошице він буде головним героєм ювілейної, десятої Різдвяної зустрічі русинів-українців "Святий вечір з "Карпатами", 14 січня - 21-го "Маланчиного вечора-Новорічного балу". Відбудеться також Новорічний концерт "Карпат" за участю інструментального ансамблю "Рапсодія" з міста Ужгород та Дитячого фольклорного ансамблю "Тур'янська долина" села Тур'я Ремета (Україна). 
 
 Заснований у 1985 році Український народний аматорський хор є єдиним такого роду художньо-мистецьким колективом на Словаччині. Репрезентує загальноукраїнське пісенне багатство та пісенне багатство русинів-українців Словаччини. В репертуарі хору - понад 80 музичних творів українських композиторів і народних пісень, а також духовні пісні для супроводу Літургії церковнослов'янського обряду. Хор дав близько 500 концертів у Словаччині та за кордоном - в Україні, Австрії, Бельгії, Болгарії, Польщі, Угорщині та в Чехії.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також