Американський шахрай пред'явив права на Facebook

6
0

Американець, раніше судимий за шахрайство, через суд вимагає у Facebook 84% акцій компанії. Позивач Пол Челья посилається на договір, укладений із засновником Facebook Марком Цукербергом 28 квітня 2003 року. Згідно з документом, Челья замовив Цукербергу розробку та дизайн сайту за 1000 доларів, отримавши також право на 50% сайту. Контракт передбачав збільшення частки Чельї у бізнесі на 1% від початкової частки за кожний день прострочення з 1 січня 2004 року.

Позов виходить з дати 4 лютого 2004 року, коли контракт нібито дав Чельї право на 84% Facebook. Зазначимо, що саме в цей день був запущений сайт Facebook.

Представники Facebook уже заявили, що вважають позов необґрунтованим і будуть оскаржувати його. Челья і його представники власний позов не коментують.

Суддя, який розбирає позов, що надійшов 30 червня, наклав тимчасову заборону на будь-які операції з передачі активів Facebook.

Про позивача відомо лише те, що в 2009 році він став обвинуваченим у справі про шахрайство з деревними паливними гранулами. Челья зібрав із замовників 200 тисяч доларів, але так і не поставив їм обіцяні гранули.

Тим часом нещодавно фонд прямих інвестицій Elevation Partners, одним з партнерів якого є лідер ірландської групи U2 Боно, збільшив частку у Facebook з 0,5 до 1,5%, вклавши $ 120 млн.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також