Американський військовий лікар повернув в'єтнамцю його відрізану руку через 47 років

15
0

Майже через 47 років після завершення В'єтнамської війни, лікар Аксельрад вирішив розшукати свого в'єтнамського пацієнта і повернути йому кістки відрізаної руки.

Американський лікар-уролог Сем Аксельрад повернув одному зі своїх пацієнтів руку, яку він відрізав 47 років тому в часи війни у В'єтнамі, повідомляє служба ТСН. 

Як повідомляє Miami Herald, американець у часи війни був польовим лікарем. Солдати США доправили до нього пораненого в'єтнамського солдата Нгуєна Куанг Ханга, пораненого в руку.

Він переховувався три дні від американських військових у сараї. Аби врятувати Хангу життя, Аксельрад ампутував йому руку нижче ліктя. Відрізану кінцівку він випадково кинув собі у валізу і знайшов її аж через два роки після операції.

Нині ж, через 47 років після завершення В'єтнамської війни, Аксельрад вирішив розшукати свого в'єтнамського пацієнта і повернути йому кістки відрізаної руки.

"Я радий побачити його знову через стільки років. Минуло майже півстоліття. Я пишаюся, що тоді пролив кров за свою країну", - сказав Ханг після зустрічі з американцем.

Ветерани розповіли кожен про своє життя після війни та пожартували, хто з них має кращий вигляд через чотири десятиліття. За словами в'єтнамця, повернені кістки його руки колись поховають разом з ним.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також