Американці налягали у Берегові на закарпатське вино з пивних бокалів (ФОТО)

11
0

Вчора, під час другого фестивального Дня міста Берегово, у місті помітно побільшало іноземців, переважно американців.

Під вечір вони зайняли практично всі столики у центрі, де замовляли лише  традиційні угорські наїдки – бограч, боб-гуляш. Особливо сподобалося заокеанським гостям наше вино. При чому пили його переважно з пивних бокалів!

Винороб Андрій Маркуш каже, що в нього скупили практично всю ізабеллу. «Українці не бажають пити вино із ізабелли, бо воно так би мовити, звичайне, несортове, яке вміє робити на Закарпатті кожний ґазда, – каже він. – А ось американцям саме ізабелла припала до смаку. Деякі випили вже по літру. Кажуть, що дешеве та смачне – 5 гривень погарчик».

Виявляється, що іноземці – це переважно представники «Корпусу Миру», які приїхали до Берегова для участі у марафоні «Винним краєм». Всього було зареєстровано для участі 46 чоловік, громадян США. З ними приїхали і вболівальники. Переважно поселилися у господарів приватних садиб навколишніх сіл – Бене, Кідьош, Мужієво, Вари. Кажуть, що так дешевше та колоритніше.

«Це зовсім інша країна, це просто казковий край, я просто закохався у Закарпаття, – каже один з  американців, Джон. – Люди чудові, все дешево, краса неймовірна, дівчата гарні, погода чудова -  враження найпозитивніші!»

У багатьох з них футболки з надписом «Україна'Д». Це гра слів, вільний переклад неіснуючого слова Ukrained, тобто «зукраїнізований». Більшість американців достатньо добре розуміють і навіть говорять українською. З ними активно спілкувалися місцеві мешканці...

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також