Американці відмовляються від паперових книг на користь електронних

11
0

Тенденція намітилася за останні 12 місяців, і згідно з опитуванням Book Industry Study Group, за останній рік книгу в електронному варіанті придбали більшість американців.

При цьому близько 30% опитаних сказали, що вважають за краще почекати кілька місяців, поки вслід за книжковою новинкою, опублікованої у паперовому варіанті, буде видана її електронна версія.

Як правило, електронні книги читають з моніторів ПК - таких читачів у США 47%. Серед спеціалізованих пристроїв популярний Kindle, інші пристрої ділять близько 10% ринку.

При цьому до проблеми захисту авторського права читачі електронних книг ставляться спокійно: лише 28% опитаних сказали, що купують тільки ті видання, які захищені від копіювання на інші ПК або рідери.

В Україні обсяг ринку електронних книг поки не визначався, однак пристрої для їх читання в країні вже виробляються. А компанія Amazon, що випускає Kindle, перед різдвяними святами зафіксувала рекорд продажів - у середньому в інтернет-магазині компанії замовляли 110 пристроїв за секунду.

Пристрої для читання електронних книг вважали перспективним напрямком ще тоді, коли їх технічне виконання було досить скромним - Корреспондент.net писав про це ще у 2000 році.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також