Аналітики пророкують Порошенку долю Бальцеровича та Саакашвілі

6
0

Про те, які кроки варто робити уже практично Президенту Петрові Порошенку, говорили експерти за круглим столом.

На думку політолога Віктора Пащенка, рейтинг Порошенка обов'язково буде падати. Але менш легітимним президентом він не стає від цього. Більше того, це нормально і необхідно, тому що питання, наприклад з пенсійною реформою, чи численними пільгами в Україні потрібно вирішувати. Популярно це не буде, але ці питання таки слід вирішити. Бо якщо не підійти рішуче до їх розв'язання, каже експерт, то країна і наділ  залишиться у болоті стагнації.

Порошенко, на думку Пащенка, людина реалізована, багата, тому є сподівання, що він хоче попрацювати на майбутнє та на історію. Тому і триматися за рейтинг він не буде.

- Найкращою для нього  була б доля Бальцеровича - 2 роки попрацювати, провести позачергові вибори і в них участі не брати, - наголосив експерт.

Інший політолог Мирослава Лендєл зауважила, що, можливо, Порошенко повторить долю Саакашвіллі. Того також підтримували не всі політичні сили, але поважали за те, що він робив для  своєї країни. Що важливо, Порошенко не є націоналістом, він взагалі не так багато уваги звертав на це питання. Адже країні потрібен президент, який буде щось робити. І такою людиною Петро Порошенко є, каже експерт.

- Він вільно володіє англійською, тому може вести кулуарні домовленості.  А це сильний аспект  для кожного Президента. Адже Путін, котрий чудово володіє німецькою, таким чином  зміг навести тісні відносини з Німеччиною. А ідеальних Президентів взагалі немає. І українці на прикладі Ющенка це зрозуміли дуже добре, - наголосила пані Мирослава.

Мукачево.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також