Андрей Кіска має найвищий рейтинг довіри серед усіх політиків Словаччини

25
0

Про це свідчать дані останнього дослідження агенції Focus, яке було проведено наприкінці січня і в його рамках було опитано 1012 респонденти, котрі не обирали політика зі списку, а називали їх спонтанно.

Таким чином, 23,4% словаків найбільше довіряють саме президенту Андрею Кісці (безпартійний).

На другому місці з рейтингом довіри 23% діючий прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо (лідер партії «Курс — соціальна демократія». У повідомленнях словацьких ЗМІ зауважується, що у порівнянні з аналогічним рейтингом станом на серпень 2017-го року, рейтинги довіри до Кіски та Фіцо трохи зменшилися: тоді президенту довіряли найбільше 27,3% словаків, а прем’єру – 26,5 %.

На третьому місці в січневому рейтингу – очільник парламенту Андрей Данко, який є одночасно лідером Словацької національної партії (SNS). Його рейтинг довіри складає 14,3%.

Також у топ-списку словацьких політиків з найвищим рівнем довіри значаться:

Річард Сулік/Ріхард Сулик, лідер ліберальної партії «Свобода та солідарність» з рейтингом 12,1%

Борис Коллар, лідер партії «Ми – сім’я» з рейтингом 10,9%

Бела Бугар, засновник угорської партії Словаччини «Міст» (Most — Híd), та Ігор Матович, лідер консервативної партії «Звичайні люди» (OlaNO-NOVA) з однаковим рейтингом на рівні 10,1%.


Нагадаємо, що минулоріч саме з президентом Словаччини Андреєм Кіскою Петро Порошенко урочисто відкривали безвізовий режим під Ужгородом. Ось як це було.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також