Андрій Любка презентував у Мукачеві свою нову книгу "Саудаде" (ФОТО)

14
2

Презентація відбулася 28 травня у сесійній залі міської ради.

Збірка історій українського письменника і перекладача вийшла друком у травні у міжнародній літературній корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ, пише видання Varosh

– "Саудаде" – це до певної міри продовження книжки "Спати з жінками", – розповідає Андрій Любка, – успіх якої (три перевидання!) був для мене, чесно кажучи, неочікуваним. Чомусь усі звикли говорити, що читачі найбільше люблять романи, оповідання – менше, а короткі тексти, історії, колонки, есейчики, замальовки – й зовсім ні. Виявилося ледь не навпаки: можливо, у наш час людині зручно читати текст на дві-три сторінки, дорогою на роботу чи просто під час паузи з кавою. Хай там як, а "Саудаде" – це збірка з 60 коротеньких історій, сюжетних, іноді пригодницьких, часом автобіографічних; деякі з них розгортаються на Балканах, у Бразилії чи білоруській тюрмі, інші ж – у літаку чи в гуртожитку.

Читайте також: Книга-фест - 2017: Видавництво "Карпати" отримало гран-прі за художній альбом Бокшая

 

 

Коментарі

В
Віталій

Нормальний письменник. Вірші його мені не подобаються, там дійсно неудобоваримо, але не треба плутати раннього Любку, 18-20 річного пацана, із нинішнім. Легко читається, гарний гумор, нема замороченості. Олег, почитай Карбід - зрозумієш; це, можливо, одна з кращих книжок сучасної закарпатської літератури, яка може навіть із Дочинцем на рівних позмагатися, хоча тут зовсім другий стиль. Проковтується за вечір, після прочитання може боліти прес, бо місцями дуже смішно й весело, хоча при тому твір доста глибокий. Ну і тойво, він не голубий, його оточення його не спортило, там все нормально :)

О
Олег

Навіщо піарите цього голубого "письменника"? В його творах мутний неудобоваримий текст, без канви і змісту. Типова дегенеративна "творчість". Власне, збочені грантодавці таких і піарять. Таких любок в кожному народі штучно розпіарили тисячами. Це смерть традиційної європейської культури, яку ми знали і любили. Кого ви пропагуєте!?

Читайте також