Андрій Мазан: Про місцеве самоврядування, локальні успішні проекти і чому вибрали Мукачево для літньої школи (ВІДЕО)

15
1

Про зміни у місцевому самоврядуванні, про те наскільки влада працює ефективно, та як розвиватись місцевим громадам розповів у інтерв'ю Mukachevo.net Андрій Мазан - Голова правління ГО "Центр Громадянських ініціатив".

- Ми обрали Мукачево для літньої школи, бо нам важливо показати якісні приклади розвитку. На прикладі Мукачева ми можемо показати, як правильно. ЦНАП, ДЮСШ, команда міського голови і те, як він зумів навколо себе об'єднати людей і управляти. Для мене особисто, останнім часом, Закарпаття розвивається стрімко як у сфері локального бізнесу, так і туризму.


- Органи місцевого самоврядування та громада є одним цілим. Так, є сильніші голови, які мають авторитет, знання та повноваження, але коли очільник не опирається на думку громади і неспроможний організувати навколо себе команду, яка би йому допомагала у розвитку — результату не буде.

- Зараз триває процес відбору тих людей, які дійсно можуть впоратись. Місцеве самоврядування дійсно має стати якіснішим, кращим і прогресивнішим. Тобто людина або команда, яка не може впоратись - вони будуть відходити у минуле. Відповідно це сприяє покращенню - люди вникають в те, що вони мають робити, відчувають відповідальність на собі і намагаються робити свої громади кращими.

- Для мене і нашої організації найбільшою цінністю є людина. Людський капітал однаковий у будь-якому регіоні. Зрозуміло, що є регіони більш туристично розвинуті, інші регіони більш промислово розвинені. Якщо люди вміють управляти тим, що мають - громада розвиватиметься краще. Якщо вони мають більший ресурс на виході, але не вміють ним управляти - громада простоює і не розвивається.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

М
Місний

Знали сь ме і до тебе се .

Читайте також