Антон Зелінський: «Ситуацію в Косівській Поляні спровокувала «регіональна» районна влада»

3
9

Цього тижня громада села Косівської Поляни, що на Рахівщині збунтувалася. Людей турбує факт незаконної на їх думку розробки поліметалевих руд поблизу села. Селяни вдалися до крайнощів – висипали на дорогу машину «кругляка» і таким чином перекрили дорогу для спецтехніки ТзОВ «Мараморош».

Наразі сільська рада вже три рази відмовляла інвестору в розробці руд. Також громада звернулася й до районної влади – там мовчать.Селяни налаштованікатегорично обіцяють і надалі блокувати дорогу.Ситуацію прокоментував заступник голови комісії обласної ради з питань законності та правопорядкуАнтон Зелінський.

«Протестувальники вимагають припинення видобутку надр поблизу Косівської Поляни. Нині інвестор за  словамилюдей, розробляє поліметалеві руди на території Рахівського району, а саме на ділянці урочища Гаврищук, без відповідних на те дозволів місцевих рад. І люди стовідсотково праві. Обласна рада давала дозвіл на геологічне вивчення лише за умови, якщо місцеві громади погодяться на розробку надр. Місцеві громади це не погодили - рішення не вступило в дію і підприємство не мало право там працювати. Наголошую ще раз: ніхто не має право працювати без дозволу громади - в цій ситуації насамперед потрібно зважати на думку людей, які тут живуть. Позаяк це передусім життя, безпека і здоров’я саме місцевих мешканців. Лише люди вправі  вирішувати, чи потрібен їм видобуток руди на власній  землі. До вирішення проблеми мала б долучитися районна влада, яка могла б поставити крапку в цій історії. Рахівщину постійно позиціонують як туристичний оазис. Але бачимо, що керівництво Рахівського району, яке представлено Партією регіонів відстоює інтереси не громади, а інвестора, тому останній й досі працює в Косівській Поляні.До того ж один з представників інвестора є і управляючим на закарпатській дачі одіозного представника СДПУ(о) часів Кучми, а нині ідеолога об’єднання з Кремлем. Тому інвестори та районна влада, яка їм потурає нині відповідальні за ситуацію, що сталася в Косівській Поляні», - вважає Антон Зелінський.

Коментарі

О
оля

видно, скучив за увагою публіки. его розігралося, от він і вирішив його трохи побалувати. а журналісти тільки раді)) то ж такий неймовірний інформаційний привід... зашибісь))

В
виборець

а цей чого взагалі на світ божий виліз? невже запой після звільнення із мнс закінчився?)) він тепер, напевне, такий ображений, що буде на регіоналів срати при першій-ліпші можливості. ну-ну, хай посмішить трохи народ. хоч якась із нього користь

ТЗ
ту знаючий

ти дебіле, більшість в обласній раді має саме п...ЄЦ. не чиши тут куйню неправдиву. Але про що я, якщо ти навідь невміеш відкрити сайт облради і порахувати депутатів...

Л
Лоци

Чешут- «Ситуацію в Косівській Поляні спровокувала «регіональна» районна влада» - а тем временем...

З
знаючий

На початкові роботи дали голоса депутати облради у складі більшості від ПР.

БГ
баба Галя

підскажіть а зелінський депутат облради яка дала дозвіл на початок робіт. Тоді бабло отримав а тепер борець

В
вася

Забув,у нас сімейне суспільство у всіх сферах "сімя".

А
Аня

а то що директор "Марамороша" сват Беркели, голови ПР на Рахівщині і батька голови райради тоже піар, чи сімейний бізнес?

В
вася

Коментар- поплачений дешевий піар.

Читайте також