Антимонопольний комітет оштрафував Закарпатгаз на понад 11 млн

13
11

Загалом за зловживання монопольним становищем АМКУ оштрафував 18 облгазів на понад 380 млн грн.

Я повідомляють в пресслужбі АМКУ, Антимонопольний комітет України наклав штраф за порушення антимонопольного законодавства у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на АТ «Закарпатгаз» в розмірі 11 066 105 грн.

Всі оштрафовані облгази, входять до складу Групи РГК та у період з листопада 2016 року по липень 2018 року висували для участі суб’єктів господарювання у публічних закупівлях побутових лічильників газу необґрунтовані додаткові вимоги щодо обов’язкової наявності протоколу випробування з позитивними висновками за РМ 081/39.434-2014.

РМ 081/39.434-2014 – це програма досліджень лічильників в реальних умовах експлуатації, яка була розроблена на замовлення АТ «Дніпрогаз» представниками ДП «Укрметртестстандарт».

За інформацією ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» Програма РМ 081/39.434-2014:

  • не є обов’язковим документом згідно з законодавством України;
  • розроблена виключно для добровільного застосування з метою підготовки рекомендацій щодо особливостей експлуатування типових лічильників газу організаціям, що здійснюють їх експлуатування, а також може бути застосована для розробки рекомендацій виробникам лічильників в частині доопрацювання або оптимізації їх технічних (експлуатаційних) та метрологічних характеристик;
  • за результатами досліджень згідно з Програмою передбачені виключно висновки щодо змін метрологічних характеристик лічильників;
  • не містить критеріїв якісної оцінки таких змін (позитивні та або/негативні).

Комітет визнав, що фігуранти справи займали монопольне (домінуюче) становище на ринку послуги з розподілу природного газу в межах територій їх ліцензійної діяльності. А їхні дії є порушенням Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем.

Читайте також: Як закарпатцям змінити постачальника газу.

Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

«Б
«Я беременна»

Грабь награбленное!

М
Майдаун

Я фальовка і чоповка,сикош бздикош циганикош!Тать вать всрать і пудкарпать,газ коргаз пак іщи раз!От халепа,я дурепа,цурош дурош,тать укурош!Тулькось кулькось і пак сяк,всратушняк і бандушняк!Я бандіту ціганіту,і суть повноє кончіту,ленін членін йоу боу лем, а щи й вем бухати йдем.

П
Пепо

Треба, щоб цi cуки повернули людям грошi, що украли!

М
Майдаун

Україно,10:48,ты як усе дурна фальовка,як і твоя одноіменна недодержава!Тать отот закарпат газ здере з тебе з мене оті 11 млрд.Бо ти дурепо на початку 90-х отдала всьо нажитоє советським народом отим бандоолігархам.Та натулькось безумно дика,што восхваляєш тих бандіту,воюєш за них іще й у тюрьмах бись за них згноїла!

М
Мацкаль

Ю.П. С Наступающим Н.Г.!!!

Р
рок

Включіть мозок. Цей штраф компенсувати буде закарпатгазу населення, споживач газу.З нового року в тарифі вже закладено їхні збитки. САЛА ЮКРЕЙН.

S
synoptic

до нижнього: щоби того не було, треба скинути показники личильника на 104.юа або смс,ков на контакт першого числа!!!! не другого водь третього числа.

ХВ
Християнину выдповідь

Навряд чи! Що оплачено то назавжди. Проте хоч перестануть накручувати вперед показники лічильника у їхній компютерній базі, створюючи подібними діями штучні борги клієнтам.

Щ
Щирий

Ну хоть щось роблять. Так би за корпцію взятися

Х
Християнин

А гроші вернуть нам ?

У
Україна

Приємна , навіть дуже радісна новина у передноворічний час .

Читайте також