Апеляційна палата ВАКС скасувала вирок судді Мукачівського суду Паку

9
18

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала обвинувальний вирок судді Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області Михайла Пака та начальника юридичного відділу Пенсійного фонду Мукачева Олега Маковського, яких засудили за хабарництво. Справу закрили через закінчення строків досудового розслідування.

Як повідомляє прес-служба АП ВАКС, колегія суддів частково задовольнила апеляційні скарги сторони захисту, скасувала вирок суду першої інстанції та закрила кримінальне провадження щодо обвинувачених на підставі закінчення строків досудового розслідування неналежним органом.

У апеляційній палаті стверджують, що у справі ще під час досудового розслідування було продовжено слідство стосовно Пака та Маковського неуповноваженою особою, а саме заступником прокурора Закарпатської області. Тому 11 листопада 2017 року закінчився строк досудового розслідування, встановлений КПК України, враховуючи час вручення підозри Маковському О.Ф. 12 вересня 2017 року.

Ухвалу постановлено з окремою думкою судді Миколи Глотова. Рішення набрало законної сили з моменту проголошення та протягом трьох місяців може бути оскаржено до Верховного суду.

Нагадаємо, у вересня 2011 року, суддю Мукачівського міськрайонного суду Михайла Пака затримали при отриманні хабаря прямо у приміщенні суду.

Пізніше ВАКС визнав винним суддю Пака та засудив його до 7 років ув'язнення з конфіскацією всього майна та забороною обіймати посаду судді протягом 3 років. Експосадовця Маковського також визнали винним в одержанні хабаря та призначили покарання вигляді позбавлення волі, але на строк у 6 років з конфіскацією половини майна. Пізніше сторона захисту оскаржила вирок.

«Детективи НАБУ при розслідуванні зафіксували багато цікавих розмов Пака. Наприклад, після затримання суддя бідкався, що він підставився через мізерний хабар: „Та кі било би, знаєте, хоч дві-три штуки, бл*ть, доларів, с*ка, нах*й. Не дві тисячі гривень, бл*ть“», — повідомили в ЦПК.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

А
Ай

І не він бере гроші (хабар) , і не він кладе частину (мзду) своїй пСУЦІ - секретутці аби вона винесла постанову : ".... та каже , ош не винен....." ?! Ти свої 62 і 63 ст задій в ядно місце . Тварь ця і його "помічниця" мають сидіти за ЗОВСІМ ІНШИМИ СТАТТЯМИ !!! Ось де істина !

ДН
До нижнього

Тобто на ауді і відео записах не він і не його голос?

О
Олег

Люди,схоменіться! Ви не знаєте суті справи.. Вся справа, це нехтування вимогам КПК. А ЗМІ забувають за ст.62,63 Конституції України та ч.1 ст.11 Загальної декларації з прав людини.

П
Пітоші

Типирь сись мудак судитиме громадян України ...... "іменем україни" !? Можете собі уявити ?

Л
Лучанин

Се 3.14здец... треба розголос, бо так діла не буде. Нах тим прокурорам платили зарплати??? Доказів у вільному доступі доста уби посадити, а 3.14дари затягнули діло...

П
Пенсіонер

Шкода людей, які вітдають життя за таких підер@в,як цей "суддя","мусорів" і іншої наволочі, які кришують і мародерством займаються.Один вихід,народні суди, суди "лінча".Говорять, шо це синок попа московського патріархату.

СТ
Суддя Тупицький

А ми всі так розмовляємо . А Пак такий сленг отримав , виховуючися у свого батька "попа" з Лучок . Це є норма . В країні не існує законів для виконання нами . За все було , є і буде заплачено . Волайте , гої до бога ! Але ми є богами поміж вас . P.S. такси потрібно повишати ...(пак)

Д
Ділаші

В нас вшитко схвачено)

С
Степан

Ну чекайте б*яді, прийдуть наші хлопці з фронту і тоді самі будете проситися в зону. Земля буде горіти під вашими ногами.

ЯН
Я не робот

Боюсь якшо навіть під час війни таке твориться то наша країна без шансів.

ДТ
Думай те

Навірно, ліпше би сидів. Бо прийдуть хлопці, які ся мацкальських градів не боять, ни кдлировців, і самого хабарника, і тих суддів, шо го оддонаджили от покарання, і пркурорів із заступниками малінько застрілять. І будуть праві. Єнно взятки бере, другоє за взятки пущать, тритьоє за взятки одмазує ушитких взяточників. Єнні прокурори щи под питанням (взяточники чи некомпетентні?)

К
Кара

Просто країна суддів-беспредельщиків!!! І ми утримуємо цих перевертнів в мантіях: тих що судили і підсудного!!! Коли вже якась рехформа буде!!!

НМ
На мою думку

Вражає "культура" судді Пака, його спосіб мислення, кульиура мовлення, поведінка у спілкуванні... Я взагалі пропоную призначити його Головою Антикорупційного суду, або Конституційного... Тоді можна буде очікувати: Та кіби било би, знаєте, хоч 2- 3 мільярди ?лять доларів, ?ука нах?й !!!

A
Alex

Кіть слідчі та прокурори не знають, як правильно слідити - нико їм не виноватий

П
Просто

Без коментарів.....

50 грамм

Таких суддів мають судити тепер хлопці з ЗСУ. Було би більш справедливо...

Н
набу

Посадити і заступника прокурора і прокурора вмісто Пака, як вони вели слідство!!!

1
125

І це твориться не в якомусь там Гондурасі а нашій з вами державі Україна, де ще може бути такий беспридел ганьба,ганьба і ще раз ганьба. Що за суд що коїться повний розлад що хочуть то і клеють на кого розраховувати, правду тільки можна розраховувати на БОГА в нашій ненці. Чекаємо на наших хлопців після перемоги може тоді з такою прірвою і вони порядок наведуть. СЛАВА УКРАЇНІ.

Читайте також