Апгрейд. Старі угорські форинти будуть дійсні лише до 1 серпня (ФОТО, ВІЕДО)

109
8

Національний банк Угорщини випустив нові банкноти номіналом 2000 форинтів і 5000 форинтів. Вони мають трохи інші кольори та додатковий захист від підробок.

Також заступник голови Нацбанку Ференц Герхардт повідомив, що протягом наступних місяців купюри старого зразку будуть вилучатися з обігу. Процес триватиме до 31 липня 2017 року.

З 1 серпня в Угорщині можна буде користуватися лише новими банкнотами. Наразі у банках та поштових відділеннях відбувається обмін старих грошей на нові.

Всього надрукували 45 млн банкнот. Має вистачити на всіх. Старі купюри, які перебувають у поштових відділеннях та банках країни мають бути обміняні та знищені до 2037 року.

Закарпатці, до речі, масово і задешево скуповують будинки в селах Угорщини поблизу кордону

Коментарі

О
Олегу

Ага, то говорять шо Нiмеччинi евро не вигiдно, бо вся тяжесть не них лягае, i шо при дойчмарках рiвень життя там нiби то був вищим, то кажуть шо вигiдно - короче кожний диванний есперт само лiпше знае i считае шо вiн правий. Так шо нiшо туй спорити)

1
123

У сепаратистів -швейцарців тоже не евро

О
Олег

Євро не вигідне нікому крім Німеччини,

ЕД
економист до центровський

мадяри доросли до евро як чехи і поляки - i всім маастріхским критеріям відповідають. А не хотят бо, невигідно, у них доста валютного резерва (44 миллиарда евро) для підтримування Форинта. Вони хотят свою монетарную політику вести, и не підтримувати банкрутів таких, як Греція, Португалія чи скоро буде Італія. Маленькі держави як Словаччина, Естонія, Литва, Латвія, Кіпр ... ніколи немали таких резервів і завжди були виставлені зовнішнім валютним спекулятивним атакам. Ось вони змушені були ввести євро.

Ц
Центровський

Написав культурний, адекватний коммент, без жодного поганого слова , а менi -"не пропускаемо через лайливi слова!". Ви шутите???

Ц
Центровський

Олексiю, мадяри евро не вводять бо ще не доросли , а не тому шо дуже себе. А так, давно би вже запустили, просто не вiдповiдають Маастрихтським критерiям.

Ц
Центровський

Йой што файна мадярочка на вiдео, таких даже серед украiночок не часто найдеш.

О
Олексій

Мадяри дуже себе лю6лять... вже роками в Євросоюзі, а Євро досі не ходова валюта, по факту всюди форінти. Сєпари шо скажеш)

Читайте також