Арени, які прийматимуть ЧС-2010 (ФОТОРЕПОРТАЖ)

11
0

11 червня в Південно-Африканській Республіці стартує 19-й за рахунком Чемпіонат Світу з футболу. Матчі турніру проходитимуть на десяти суперсучасних стадіонах країни, розташованих у дев'яти містах ПАР.

"Соккер Сіті" (Soccer City) - також відомий під назвою "FNB Stadium" - стадіон у Йоганнесбурзі місткістю 94 700 глядачів. Тут відбудеться фінальний матч чемпіонату світу. Крім того, арена прийме п'ять ігор групового раунду, по одному матчу 1 / 8 і 1 / 4 фіналу. Будівництво стадіону було почато в 1986 році, а відкритий "Соккер Сіті" був у 1989 році. У 2009 році, в рамках підготовки до фінальної стадії ЧС-2010, був кардинально модернізований.

"Мозес Мабіда" - новий стадіон в місті Дурбані, місткістю 69 957 глядачів. Тут команди відіграють п'ять матчів групового раунду, а також один матч 1 / 8 фіналу і один півфінал.

"Кока-Кола Парк" (Coca-Cola Park) - ще один стадіон в Йоганнесбурзі, місткістю 61 639 глядачів. На арені будуть проведені п'ять матчів групового раунду, один гра 1 / 8 фіналу і один поєдинок 1 / 4 фіналу. У ході підготовки до проведення матчів турніру місткість стадіону збільшили на 5 тисяч місць за рахунок розширення північній трибуни

"Фрі Стейт Стедіум" (Free State Stadium) - стадіон у місті Блумфонтейн, місткістю 45,058 глядачів. У 2009 році брав матчі Кубка Конфедерацій. До початку світової першості він був повністю реконструйований. Тут пройдуть п'ять матчів групового раунду і одні гра 1 / 8 фіналу.

"Грін-Поінт" (Green Point Stadium) - стадіон в місті Кейптаун, місткістю 66 005 глядачів. Абсолютно нова арена, побудована спеціально під чемпіонат світу. На цьому стадіоні пройдуть п'ять матчів групового раунду, один матч 1 / 8 фіналу, чвертьфінал і півфінал.

"Лофтус Версфельд" (Loftus Versfeld Stadium) - стадіон у місті Преторія, місткістю 49 365 глядачів. Стадіон був побудований в 1923 році та вміщав 2000 чоловік. З тих пір спорудження було модернізовано кілька разів. На стадіоні зіграють п'ять матчів групового раунду і один матч 1 / 8 фіналу.

"Мбомбела Стедіум" (Mbombela Stadium) - новий многофункціональньний стадіон у місті Нелспрейт, місткістю 43 589 місць. Стадіон прийме чотири матчі групового раунду чемпіонату світу, а по його завершенні буде використовуватися в якості спортивного, розважального та виставкового центру міста і провінції.

"Нельсон Мандела-Бей" - ще один новий стадіон місткістю 46 082 глядача був побудований в місті Порт-Елізабет. Тут відбудуться п'ять матчів групового раунду, по одному матчу 1 / 8 і 1 / 4 фіналу і матч за третє місце.

"Пітер Мокаба Стедіум" (Peter Mokaba Stadium) - стадіон у місті Полоквані. Названий на честь політичного активіста часів апартеїду. До початку світової першості арену повністю реконструювали, збільшивши місткість до 45 264 глядачів. Арена прийме чотири матчі групового раунду.

"Роял Бафокенг Стедіум" (Royal Bafokeng Stadium) - універсальний стадіон у місті Рустенбург, місткістю 44 530 глядачів. Призначений для проведення змагань з регбі, футболу та легкої атлетики. Стадіон названий на честь місцевого народу Бафокенг. Арена візьме п'ять матчів групового раунду і один матч 1 / 8 фіналу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також