Аргентинець Херардо Мартіно став новим тренером "Барселони" (ФОТО)

1
0

Херардо Мартіно підписав контракт на два роки.

50-річний екс-тренер збірної Парагваю змінить біля керма однієї з найвідоміших команд світу Тіто Віланову, який залишив свій пост, аби продовжити лікування від раку, повідомляє агенство ВВС. 

Раніше Херардо Мартіно очолював аргентинську команду "Ньюеллс Олд Бойз", яку минулого сезону привів до перемоги в чемпіонаті Аргентини Торнео фіналь.

Він стане четвертим аргентинцем на чолі "Барси" після Еленіо Еррера, Роке Ольсена і Сесара Луїса Менотті.

Мартіно не працював у Європі з 1991 року, коли шість місяців виступав за клуб "Тенеріфе".

Атакувальна гра

Серед кандидатів на вакантну посаду тренера "Барселони" преса називала тренера іспанської "Сельти" Луїса Енріке, менеджера лондонського "Тоттенхема" Андре Віллаша-Боаша, колишнього гравця "Барси", а нині менеджера валлійського клубу "Свонсі" Мікаеля Лаудрупа і Гуса Гіддінка, який у понеділок залишив посаду тренера махачкалинського "Анжи".

Однак каталонський клуб не спокусився на гучні імена, і вибір був зроблений на користь Мартіно, який, як вважають у "Барселоні", є прихильником атакувального футболу.

"Ми знаємо про його кар'єру, він дуже хороший тренер", - заявив капітан "Барселони" Карлес Пуйоль до того, як Мартіно призначили тренером "Барси".

"У нас є певний стиль гри, філософія. Новий тренер повинен буде слідувати нашій філософії, і я впевнений, що Зубі (спортивний директор клубу Андоні Субісаррета) й директори клубу хочуть такого тренера, який зможе адаптуватися до нашого стилю", - додав Пуйоль.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також