Арт-синтез-проект "Екле" прогресує (ФОТО)

2
0

Вже втретє проводився проект "Екле" у дводенному форматі (п’ятниця-субота), цього разу він був міжнародним. Свою поезію приїхали читати гості з Польщі та Білорусі. Мистецькі події проходили у Філармонії та в місцевих пабах.

"Приємно, що на "Екле" багато музикантів та художників. Поляки і білоруси представляють поезію. Можна сказати, що літературна частина вийшла міжнародною. Музиканти переважно ужгородські, а також приїхали з Ковеля (гурт "На зламі дня") та Львова, — розповідає один із організаторів акції Вік Коврей.

На запитання, що ж таке Екле, Вік пояснює: "Екле — це поєднання музики, поезії та малярства. Візуальне мистецтво включає в себе інсталяції, перформанси, живопис".

У малому залі філармонії лунала гучна музика, а в холі були виставлені роботи, які художники малювали першого дня на сцені — словом, сучасне мистецтво.

"Тут є картини, які представляють митця, і картини, які зроблені під тексти поетів", — каже Вік.

"Екле", як і еротичний фестиваль "Березневі коти", прогресує. Принаймні, організатори на це сподіваються.

"Певний прогес відчувається. Приємно, що нас підтримують вже і фінансово. Є певна підтримка, і добре, що вже можна розраховувати на свідомих людей -- меценатів", — наголосив Коврей.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також