Аржевітін зіграв Бетмена

11
4

у Братиславі

28 грудня в столиці пройшла традиційна передноворічна імпреза Закарпатського земляцтва Києва. Крім офіціозу, у київському готелі `Братислава` відбулося театралізоване дійство. Микола Бідзіля, голова товариства, в образі та одязі Августина Волошина проголосив Карпатську Україну. Під час дійства його супроводжували правнуки карпатських січових стрільців у автентичних одностроях. До столиці також приїхали рахівські народні музики, трембітарі, цимбалісти та ужгородський хор вчителів. Дійшло і до маскараду. Народний депутат Станіслав Аржевітін та голова товариства закарпатців Микола Бідзіля дефілювали у костюмах Бетменів. Найактивнішим членам ради товариства закарпатців організатори свята подарували нову етнографічну книгу С.Аржевітіна та давні гуцульські музичні інструменти - дримби, - інформує кореспондент ZAXID.NET.

Крім проводів старого року та авансового святкування нового, активісти закарпатської діаспори обговорювали плани відзначення у 2009 році 70-річчя Карпатської України. До речі, за активного лобіювання товариства, Президент України вже видав указ про урочисте відзначення цієї події, а Кабмін розробив план заходів.

Щороку, перед новорічними святами, у Київському готелі `Братислава`, закарпатці зустрічаються для святкування новорічних та Різдвяних свят. Серед VIP - учасників зібрання були народний депутат Станіслав Аржевітін, екс-голова ЦВК Михайло Рябець, викладачі київських ВИШів - уродженці Закарпаття, бізнесмени. У списку запрошених також значилися імена судді Конституційного суду України Марії Маркуш та Голови Конституційного суду Андрія Стрижака. Проте на вечірку вони не завітали. Не були присутні на заході й `головний закарпатець столиці` Віктор Балога, народні депутати від ЄЦ Ігор Кріль та Василь Петьовка.

 

Коментарі

В
вася

Людина незабуває свою культуру та Закарпаття і показує що є щось вагоміше за матеріальні блага .

Б
Бачі

ЄЦ-П...ц не знає що на таких культурних заходах робити.Аржевітін справжній патріот.

С
сидор

а слабо бетману забрати всю ВР і полетіти років на 10 з України

В
Василь

Молодец мужик! Показав Єцунам де їх місце.

Читайте також