Астрономи виявили у Сонячній системі ще одну планету

2
2

Діаметр карликової планети становить 400-800 кілометрів, а повний оберт навколо світила вона здійснює за приблизно 500 років.

Астрономи Чад Трухільо, Скотт Шеппард і Девід Толен виявили нового кандидата в карликові планети Сонячної системи.

Небесне тіло 2015 KH162 розташоване на відстані 9,3 мільярда кілометрів від Сонця, що приблизно вдвічі далі Плутона.

Вперше 2015 KH162 помітили в травні 2015 року в сузір'ї Змії за допомогою телескопа Кека, розташованого на Гаваях. Астрономам було потрібно кілька місяців для уточнення отриманих даних, інформує ТСН.

Визначення планети, пропоноване Міжнародним астрономічним союзом, застосовується тільки до небесних тіл у Сонячній системі. Планетою вважається округле масивне тіло, яке очистило околиці своєї орбіти від великої кількості дрібніших тіл.

МАС офіційно визнає існування п'яти карликових планет. Одна з них (Церера) розташована в астероїдному поясі між орбітами Марса і Юпітера, інші (Плутон, Еріда, Макемаке і Хаумеа) — далі орбіти Нептуна. Найбільшою з них вважається Плутон.

Коментарі

B
betonus

Ну, і яка кристь з цього відкриття? Одні планети нашої Сонячної системи перестають бути планетами цієї системи, а інші навпаки.

В
Ведек

Таких "планет" в Сонячній системі неміряно. Юдо-америкоси учергове намагаються показати світу, які вони розумні дослідники. З таким успіхом можна робити "відкриття" щодо будь-якого метеориту. Як все запущено...

Читайте також