АТО закінчена, Порошенко підписав операцію Об'єднаних сил

6
9

Указ про зміну формату АТО було підписано сьогодні.

Разом з тим, Верховний Головнокомандувач ЗСУ підписав наказ "Про початок операції Об’єднаних сил із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей".

За словами Порошенко, згідно цього наказу з 14.00 30 квітня операція розпочинається, відповідно до плану операції Об’єднаних сил.

Відтепер керівництво силами й засобами ЗСУ покладатиметься на командувача Об'єднаних сил. 

Разом з тим, він підписав наказ верховного головнокомандувача "Про затвердження положення про об’єднаний оперативний штаб ЗСУ".

— Це нові можливості захисту української території, українських громадян. Ми зробимо все можливе, щоб якнайшвидше земля окупованого Донбасу повернулася під суверенітет України, а для сотень тисяч, мільйонів тимчасово переміщених осіб, які змушені були покинути донецьку та луганську землі, ми створимо умови для того, щоб вони якнайшвидше повернулися і відновили нормальне життя на Донбасі", - підкреслив Порошенко.

Президент зазначив, що прийнятий Верховною Радою закон про реінтеграцію Донбасу відображає його стратегію щодо звільнення окупованих територій.

Нагадаємо, Атитерористична операція розпочалась ще у квітні 2014 року. 

Коментарі

І
Іштван

Скоріше би вже зміна влади і військовий трибунал для усіх керманичів, які допустили понад 10 тис. людських смертей у юридично невоєнний час.

Z
Zoltan

Боже, сколько людей - военных и цивильных - погибло за эти 4 года! Вопрос: зачем?

ЦЄ
Цвірінь Євген Горобуськович

Не керманичам тимчасовим це вирішувати. Сини й Доньки України, що постали добровольчими батальйонами на захист Неньки Словом і Ділом поженуть сепарську мерзоту цькувати. ТАК БУДЕ!!!

П
Патріот

Но, сисе айно! Типирка точно наших героїв в гробах перестануть додому привозити, як це робили щоденно на протязі чотирьох років. Турчинов так сказав.

О
О

Кому нужен тот донбасс-кормилец Украины,почему Наши парни там гибнут

Р
рок

Най лем ся зачне. Дустане по сусалам по повнуй.

ПР
Подкарпатська Русь

Хочу до словаку

Х
хто

Нижній коментатор якраз вкрав з язика слова,і я думаю що кожен такої думки буде. Нічого не змінилось крім назви,а біда та і лишилась,тільки гроші почали П-по новому відмивати

Д
Довгінко

Новий метод для відмивання коштів????? Як набридла ця показуха. Від перестановки доданків сума не зміниться. Кому вже потрібен той зруйнований Донбас. Тут ті люди, що залишилися та бідують. в Країні порядок навести не може, а туди лізе. Після бою кулаками не махають. Це ще раз підчеркує, що для нашого президента життя наших громадян оцінюється до ла*на.

Читайте також