Автобус, що потрапив у ДТП у Польщі, виконував рейс Рахів-Прага

12
0

Більшість пасажирів рейсового автобуса Рахів-Прага, що вчора зазнав аварії поблизу польського міста Ярослав, уже виписали з лікарні. Нагадаю, після інциденту госпіталізували понад 20 людей. Один із пасажирів загинув на місці. Усі постраждалі - громадяни України, які їхали в Чехію. Докладніше - Софія Гордієнко.

На тридцятому кілометрі за українським кордоном автобус із тридцятьма дев'ятьма пасажирами виїхав на зустрічну смугу, збив огорожу й вилетів у кювет.

Сорокадворічний чоловік помер на місці. Решту пасажирів госпіталізували, але потім відпустили - їхньому здоров'ю нічого не загрожує. З легкими забоями й подряпинами - у лікарні лише кілька потерпілих.

Василий Билинкович, пасажир автобуса:

- Переживаю. Не, просто переживаю, що папіри, документи там.

У конференц-залі Ярославської комендатури організували тимчасовий очікувальний пункт. Звідти українські мандрівники зможуть продовжити свій шлях у Чехію. Адже повернутися до України більшість відмовилася.

Александр Севский, пасажир автобуса:

- Сейчас мы ждем что перевозчик пришлет второй автобус за нами и люди в основном все будут продолжать свой маршрут в Чехию.

Втім, від'їзд може затягнутися - зник один із пасажирів. Наразі його шукають. Вітчизняні дипломати уже встановили зв'язок із компанією-перевізником. Нагадують - якщо потерпілі бажають отримати компенсації - вони мають написати заяву страховикам.

Сергій Дириза, консул України в Любліні, Польща:

- Автобус застрахований, відповідно страхова компанія мусить відшкодовувати збитки і шкоду постраждалим.

Чому сталася аварія зараз з'ясовують слідчі. Версій наразі три: помилка водія, несправність техніки і проблеми з дорожнім покриттям.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також