Автобуси готові: Угорський представник МВС пригрозив привезти нелегальних мігрантів до Брюсселю (ФОТО)

69661

За словами Ретварі Угорщина нині захищає свої та зовнішні кордони Шенгенської зони на півдні.

"Якщо Європейський Союз змусить Угорщину приймати нелегальних мігрантів, (у відповідь) Угорщина запропонує транспортувати їх до Брюсселя після завершення процедури", - заявив державний секретар міністерства внутрішніх справ Бенце Ретварі на прес-конференції у Будапешті.

За його словами угорські поліцейські та "прикордонні мисливці" (так в Угорщині називають спеціальні загони з охорони кордону від мігрантів. - ред.) запобігли 1 мільйону спроб незаконного перетину кордону, починаючи з 2015 року.

Тим не менш, Суд Європейського Союзу «наклав на Угорщину гігантський, непропорційний, несправедливий штраф, намагаючись змусити її впустити маси мігрантів у країну та відмовитися від власної міграційної політики», — сказав Ретварі.

Угорський міністр розмістив фото у Facebook на фоні автобусі, у яких на табло зазначено маршрут "Роске-Брюссель" (Роске - угорське поселення та КПП на кордоні з Сербією).  

Фото Ретварі підписав: «Автобуси готові! Якщо Брюссель хоче більше мігрантів, він може їх отримати. Але ми хочемо захистити кордон, ми хочемо захистити безпеку Угорщини».

Коментарі

Читайте також