Автомобільна подорож із дітьми: поради для безпечної і цікавої поїздки

18

Сімейні поїздки автомобілем – це непросто, дуже відповідально, однак за правильної організації може бути цікаво і навіть весело.

При плануванні подорожі з дітьми варто ретельно продумати не тільки маршрут, але й місця зупинок та ночівлі, обов'язково своєчасно вирішити питання оренди автомобіля, приділили увагу питанням харчування і гігієни, а також розвагам враховуючи вік малюків. 

Основні поради при плануванні подорожі з дітьми 

Досвідчені батьки, які часто їздять машиною з дітьми, дають такі рекомендації:

  • Щоб подорож тривалістю у кілька годин була для комфортною дітей, важливо правильно облаштувати місце в автомобілі. Дитячі крісла – обов’язкова умова, що гарантує у першу чергу безпеку маленького пассажира. Вони мають бути підібрані за віком, вагою дитини. Крісла встановлюються на задньому сидінні. Кожна дитина повинна мати власне крісло, правильно зафіксоване, яке підходить їй за віком і розмірами.
  • Навіть поїздка у зручному кріслі,  з чудовими краєвидами, втомлює дітей, особливо раннього віку. Тому важливо вигадувати якісь розваги, чимось зацікавлювати малюків під час подорожі.  І якщо під час нічних поїздок діти просто спатимуть, то вдень їх  потрібно розважати.  Для цього чудово підійдуть різноманітні ігри, наприклад, у слова. Не зайвими у поїздці будуть і гаджети - варто тільки заздалегідь завантажити мультфільми та ігри за віком та інтересами дітей. Та все ж потрібно розважати дітей і без використання гаджетів. Залежно від віку можна взяти в дорогу іграшки або завантажити аудіокнижки.
  • Планування дороги з урахуванням трафіку, що дозволить уникнути заторів. Щоб підготуватися, можна почитати автомобільні  форуми, де часто рекомендують альтернативні об’їзні шляхи.
  • Комфорт дітей у дорозі напряму залежить від сприятливих температурних умов у салоні. Тому при їзді у літню спеку особливо важливо, щоб кондиціонер був справним. Однак при цьому важливо також не зловживати охолодженням, щоб не спровокувати хвороби. Різниця температур в автомобілі та зовні не повинна перевищувати 5 градусів. Тільки у далеких подорожах різницю можна дещо збільшувати. 
  • Важливо потурбуватися і про їжу. Якщо малюки добре переносять дорогу і мають апетит під час подорожей, варто підготувати для них фрукти, горішки, і печиво. Обов'язкова достатня кількість чистої води. 
  • Питання гігієни має значення. Це і достатня кількість зупинок для відвідування туалету, і підготовка вологих серветок, щоб витерти руки після їжі. Про всяк випадок важливо взяти дитячий  одяг для перевдягання.
  • Якщо дітей у машині закачує, потрібно не забути про спеціальні таблетки. Також допоможуть м'ятні пастилки або жуйки та обов'язковим буде вживання несолодкої води. 
  • Обов'язково потрібно мати при собі правильно укомплектовану  дитячу аптечку. Перелік ліків, які можуть знадобитися дітям, варто продумати заздалегідь. З обов'язкового вмісту аптечки - засоби проти алергії та нудоти, жарознижувальні препарати, термометр, бинт і пластир, перекис водню.

Додаткові поради від досвідчених батьків

Важливо правильно вибрати час поїздки. Якщо водій один, бажано виїжджати зранку залежно від відстані, яку доведеться проїхати, щоб не наражатися на небезпеку нічної поїздки.

Зацікавлення дітей під час поїздки має чимале значення. Тому варто розглянути не лише найкоротші, але й цікаві маршрути, з гарними краєвидами, які надовго запам'ятаються малим мандрівникам.

 На правах реклами

Коментарі

Читайте також