Автомобільні диски: види та поширені варіанти

22
0

Автомобільні диски - важлива деталь для транспортного засобу. На перший погляд, диски мають тільки візуальні відмінності, але насправді це не так.

За типом виготовлення виробу можна розділити на 3 типи:

  • штамповані;
  • литі;
  • ковані.

Щоб зрозуміти, в чому їх відмінності, необхідно більш детально розглянути кожен тип.

Штамповані - диски найнижчої цінової політики. Вони входять в базову комплектацію недорогих автомобілів, як правило вироби покриті декоративними пластиковими ковпаками. Штамповані диски виробляють зі сталі, фарбуються емаллю. Перевагою є не тільки низька вартість, а й високий рівень ремонтопридатності. При ударах вироби не ламаються, а тільки мнуться, тому дефект легко можна виправити. До недоліків таких дисків відноситься важка вага і відсутність унікального дизайну. Купити вироби можна, перейшовши в інтернет магазин дисків, де є різні типи виробів, і різні цінові категорії.

Литі - більш популярні, на відміну від попереднього виду. У їх виробництві використовується не сталь, алюміній. Технологія виготовлення дозволяє зробити диски будь-якої форми. Ця особливість і характерно невелика вага, роблять дані вироби найбільш популярними. Мінусами литих дисків є висока ціна і низька ремонтопридатність. Під впливом сильного удару вироби утворюють тріщини.

Ковані - найдорожчий, але якісний тип дисків. У виробництві застосовується гаряча об'ємна штампування, що забезпечить ідеальну структуру всередині, високий рівень міцності, при цьому вага буде мінімальним. Такі вироби не настільки поширені, як попередні 2 типу. Недоліком є висока ціна.

Крім даних видів, є ще й збірні диски, однак вони найменш поширений варіант, тому про них немає сенсу говорити.

Підведемо підсумок

Якщо вас влаштовує примітивний зовнішній вигляд дисків, то цілком підійдуть штамповані вироби. Литі підійдуть тим, хто хоче придбати естетично привабливі диски, при цьому ціна на них цілком прийнятна. Однак варто пам'ятати, про те, що вони не настільки ремонтопригідні, як штамповані. Ковані підійдуть для тих, хто не звик економити на якості.

Купувати диски, як і інші автомобільні деталі краще у перевірених реалізаторів. На таких виробах краще не економити, але і не варто йти на поводу у розрекламованих брендів, це як правило марна трата грошей.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також