Автора документального фільму про Межигір’я затримали в Борисполі

24
0

"Не зважаючи на заперечення активісток, "експерт" митної служби переглянув усю особисту інформацію на персональному комп’ютері Рубан та без дозволу скопіював фільм "Відкритий Доступ", чим порушив право інтелектуальної власності на нього", - вважають в "Чесно".

Активістку Алісу Рубан з організації, що координує рух "Чесно", яка прямувала до Берліну на запланований показ документального фільму про Межигіря, затримали під час проходження митного контролю в аеропорту Бориспіль.

Про це повідомили в русі "Чесно", пише Українська правда. 

Згідно з інформацією руху, активісту затримали для проведення "додаткової ретельної перевірки" в службовому приміщенні митниці.

"Увагу прикордонників привернув персональний лептоп Аліси Рубан та жорсткий диск з документальним фільмом "Відкритий доступ", одна з новел якого розповідає про скандально відому резиденцію президента Віктора Януковича - "Межигір’я", - йдеться в повідомленні "Чесно".

"За словами працівників митної служби, метою перевірки був пошук "державної таємниці", яка нібито знаходилась на вказаних носіях інформації", - йдеться в повідомленні.

Разом з Рубан мала летіти до Берліну але також була затримана юрист партії "Демократичний Альянс" Ірина Іванків.

"Під час повторної перевірки вона зауважила, що в журналі перевірки вже зазначено, що порушень не виявлено і експертиза не має сенсу", - заявили в "Чесно".

Згідно з повідомленням, "експерт" митної служби заявив, що все одно буде проведено експертизу фільму з метою виявлення державної таємниці, про результати якої "ви дізнаєтесь при поверненні".

"Попри затримку активісткам вдалося відлетіти до Берліну, де сьогодні....відбудеться презентація та обговорення альманаху "Відкритий доступ"", - розповіли в "Чесно".

Як відомо, раніше повідомлялося, що на показі альманаху "Відкритий доступ" у Севастополі відключили світло.

Також під двері приміщення, в якому відбувався показ альманаху у Сімферополі, кинули димову шашку. Глядачів евакуювали.

Також показ альманаху 19 червня намагалися двічі зірвати у Миколаєві.

Подібна ситуація з показом "Відкритого доступу" відбувалася в Одесі та Донецьку.

"Відкритий доступ" складається з 5 новел: "Межигір'я", "Афганець, "Школа", "Дім з химерами", "У кутку".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також