Авторська пісня ужгородської школярки відзначена премією від Оксани Білозір

12
0

на Міжнародному фестивалі `Рекітське сузір`я`

Вдруге представники талановитої молоді Ужгорода стали учасниками Міжнародного фестивалю юних поетів і прозаїків, митців малюнку і фото `Рекітське сузір`я`, що проходить на мальовничій Міжгірщині поблизу села Рекіти. І вдруге вони порадували своїми успіхами.

Як розповіла Ольга Урста, голова осередку МАЛІЖ м. Ужгорода, заступник директора з навчально-виховної роботи ЗОШ № 8, чотири фестивальні дні залишили купу яскравих вражень. Першого ж дня конкурсанти — а вони прибули з 12 регіонів України та з-за кордону — долучилися до купальського свята на березі гірської Ріки з чарівним вогнищем і пущеними течією вінками із польових квітів. Того ж дня відбулося жеребкування, згідно з яким закарпатцям випало виступати десятими. А вже наступного на `Коваликовому полі` розпочалися виступи юних талантів. Журі, у складі якого була й ужгородка, вчитель української мови та літератури, педагог-організатор ЗОШ № 8 Анжеліка Самарик, довелося нелегко, адже кожен конкурсант був справжнім обдарованням.
Ужгородці представили свої роботи в прозі та поезії, малюнку й авторській пісні. Приємно, що саме Ганна Палинчак із 8-ї школи стала призером у номінації `авторська пісня` й отримала премію від Оксани Білозір. Такого ж успіху в номінації `поезія` домоглася Дарина Жаркова з лінгвістичної гімназії, а Яна Лейтерег із ЗОШ № 10 виборола III місце в `малюнку`. Одразу в двох номінаціях — `поезія` та `малюнок` — відзначилася учениці ЗОШ № 8 Катерина Стрижак та Яна Самарик. Перша єтала відповідно лауреатом та призером, а друга —дипломантом та лауреатом. Ярмілу Гармасій, теж із ЗОШ № 8, назвали лауреатом у номінації `малюнок`,
Анну Андрашко з цієї ж школи — дипломантом у `поезії та прозі`, а гімназиста Василя Малишку — лауреатом у `прозі`. Окрім грамот та дипломів, учасники отримали цінні подарунки від компанії `КиївСтар. м`які іграшки та премію від Оксани Білозір,
Надовго конкурсантам запам`ятаються зустрічі з почесним професором МАЛІЖу, президентом фестивалю, лауреатом Золотого міжнародного пера, двомовним поетом Володимиром Коваликом, присутніми на фестивалі письменниками. Не забудуться й екскурсії на Синевирське озеро та водоспад Шипот.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також