Автослалом на Ужгородщині

9
0

У суботу вперше на Закарпатті від­булися змагання з автомобільного слалому

У дебютному турнірі взяли участь 13 наших автолюбителів. Такий слалом, виявляється, був популярним ще в радянські часи і, як пишуть тематичні сайти, є одним із найдоступніших для простих любителів машин видом змагань.

Суть його полягає в тому, що водій якомога швидше повинен проїхати трасою, згідно з усіма вимогами: траса змагань вважається пройденою за схемою, якщо принаймні три колеса автомобіля проїхали біля маркерів зі вказаних боків, фінішувати ж потрібно базою автомобіля. У випадку порушення порядку заїзду на водія накладається штраф. На ужгородських змаганнях це могли бути карний час або дискваліфікація (у разі непроходження дистанції за схемою).

У перших крайових змаганнях взяли участь 13 автолюбителів. Сперечалися у двох класах: «переднього приводу» (7 учасників) та «зад­нього приводу» (6). Як розповів нам пан Антон, один із представників громадської організації «Ужгородський тюнінг-клуб Outlaw», яка й організувала су­ботні міряння сил у вправності приборкання залізних коней, змагалися представники місцевих автомобільних клубів, однак не більше 15 чоловік. В іншому разі змагання б занадто затяглися. Брали участь у заході винятково закарпатці. Як визнав Антон, у нашому краї рівень автомобільного слалому ще відстає від Києва, Вінниці, Рівного, деяких інших   регіонів, де такі турніри відбуваються вже кілька років.

У підсумку заходу переможцем у класі «переднього приводу» став мукачівець Володимир Бобков, котрий виступав на машині «Skoda Octavia» й репрезентував  клуб «Outlaw», кращим у «задньому приводі» став представник обласного центру Іван Єврій на ВАЗ 2101. Його делегував «LADA RACING Club».

Таким чином, ужгородці вперше приєдналися до автолюбителів автослалому України. Наразі не можна сказати, чи відбудуться такі змагання й наступного року – потрібні спонсори. Якщо знайдуться, то цілком можливо, що невдовзі у нас пройде етап чемпіонату України з автомобільного слалому, який уже кілька років проводиться в нашій країні.

Для того, щоб брати участь у змаганнях, входити до клубу немає потреби, зазначив Антон. Достатньо за­реєструватися. Натомість приймають до такого об’єднання людей, які доведуть, що дійсно мають потенціал і бажання  займатися цією справою.

Юрій Лівак

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також