"АвтоВАЗ" завдав збитків "Рено" на півмільярда євро

13
0

У 2009 році 25-відсотковий блок-пакет акцій "АвтоВАЗу" приніс компанії Renault збиток у 370 мільйонів євро. Раніше, в 2008 році втрати французького автовиробника від придбання частки у Волзькому автозаводі склали 117 мільйонів євро. В результаті, сумарний збиток від придбання цінних паперів російського автовиробника виявився дорівнює 487 мільйонам євро.

Французи купили 25 відсотків акцій російського автогіганта на початку 2008 року, заплативши за них близько 660 мільйонів євро за діючим на момент угоди курсу. Проте в ході кризи капіталізація "АвтоВАЗу" впала більше, ніж у чотири рази і на даний момент становить 18,78 мільярда рублів (близько 460 мільйонів євро).

Однак, незважаючи на збитки, французька компанія продовжує співпрацю з Волжським автозаводом. Так, у листопаді 2009 року в ході візиту прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна до Франції було підписано меморандум про взаєморозуміння між представниками російського і французького автоконцерну.

Згідно з цим документом, компанія Renault погодилася внести в статутний капітал вітчизняного автовиробника майновий внесок у вигляді обладнання і технологій для виробництва п'яти нових моделей на платформі В0 (Renault Logan). Вартість цієї угоди становить 240 мільйонів євро

Остаточна угода між представниками "АвтоВАЗу" і "Рено" має бути укладена у березні 2010 року. Згідно з домовленістю, відвантаження обладнання в Тольятті почнеться тільки після підписання цього документу. В іншому випадку, частка французького автовиробника буде розмита в ході планованої додаткової емісії цінних паперів тольяттінського автогіганта.

Всього у 2009 році збитки "Рено" склали трохи більше трьох мільярдів євро.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також