Азаров: Якщо є потреба беріть цукор мішками

15
0

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив міністрові аграрної політики і продовольства Миколі Присяжнюку забезпечити прискорене ввезення цукру-сирцю з тростини.

Таке доручення глава Кабміну дав на сьогоднішньому засіданні уряду.

"Доручаю Миколі Володимировичу Присяжнюку терміново вжити заходів щодо прискорення ввезення цукру-сирцю з тростини, тим більше, що світові ціни на нього знижуються. На Нью-Йоркській біржі цукор-сирець з тростини подешевшав на 24% до $470", - сказав Азаров, підкресливши про необхідність підготовки реалізації близько 80 тис. тонн цукру Аграрним фондом з Державного інтервенційного фонду.

"Беріть мішками, якщо в цьому є потреба ... і по два можна", - сказав прем'єр.

За його словами, уряд і Мінагрополітики мають бути готові до періоду підвищеного попиту на цукор у червні-серпні.

У рамках тарифної квоти в Україні цього року буде завезено 266 тис. тонн цукру-сирцю з тростини, і ряд цукрових заводів вже почали переробку перших партій цієї сировини, додав він.

У другій декаді квітня, відзначив Азаров, цінова ситуація на оптовому ринку цукру в Україні була стабільна, пропозиція і попит збалансовані.

Він також повідомив, що за сприятливих погодно-кліматичних умов очікується виробництво в межах 2 млн. тонн цукру з буряка врожаю 2011 року за потреби внутрішнього ринку на маркетинговий рік 1,8 млн. тонн.

Станом на 1 травня залишки цукру складають 690 тис. тонн при максимальному середньомісячному споживанні 153 тис. тонн, резюмував Азаров.

Як писав finance.tochka.net, імпорт цукру в Україні в нинішньому році очікується на рівні 130 тис. тонн.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також