Азаров пропонує замінити газ пелетами (додано ФОТО)

5
5

На лекції зі студентами прем’єр-міністр наголосив, що за такої ціни на газ Україні слід шукати альтернативні джерела енергії.

Під час лекції для студентів 4 закарпатських вишів Микола Азаров повідомив, що вже мав розмову з керівництво Закарпатської області з приводу того, аби усі відходи деревообробної промисловості йшли на виготовлення альтернативного палива, зокрема пелетів.

Саме ними, зауважив прем’єр, і слід опалювати країну та поступово відмовлятися від газу, адже його ціна постійно зростає.

Також, повідомляє кореспондент Мукачево.net, два потужні софіти на сцені неймовірно сліплять усіх присутніх у залі. Дехто навіть вдягнув затемнені окуляри.

 

Довідково: Паливні пелети – це гранули у формі циліндрів заданої товщини (як правило, 8 мм), які виготовляються з стружки, тирси, відходів сільського господарства (соломи, лушпиння соняшнику) і деяких видів торфу.

Коментарі

Ю
ЮРІЙ

поляки вже давно вигрібають всі українські пеллети. за електрику, вироблену з біопалива ЄС дотує мільярди. Та й у губернатора, якщо пошукати, своя міні фабрика по пелетам давно є... А тим хто боїться за ліс, раджу ознайомитись з показниками природнього приросту та співставити з вирубкою. А ще повірити на слово - мільйони кубів деревини тупо згнивають у лісі, бо їх нічим вивезти і переробити.

Е
експерт

Для Закарпаття виготовлення пелетів не є проблемою, враховуючи можливості ресурси області по обробленню деревини. Цей метод на давно вже використовується у Європі, зокрема у Швеції. Завдяки подібним речам ми змогли б зменшити використання газу, тому пропозиція прем'єра є досить актуальною для нашого регіону.

Е
ЕКО

Чудово! Давайте вирубаємо і без того жалюгідні залишки закарпатських лісів, щоб виготовити диво-пелети, адже і дитині зрозуміло щоб зігріти всю Україну треба на стружку перетерти ту таки Україну -цілісіньку!

П
Петрович

Лосяра...пусть у себя дома этой х...й отапливает. Наше правительство....это пиздец!

1
123

хотів би я бачити як хімкомпанії фірташа і меткомбінати ахметова пелетами добрива будуть випарювати і метал з руди плавити. От чучєло!

Читайте також