Азаров відрікся від "Сонячного Закарпаття"

21
0

Прем’єр-міністр Микола Азаров запевняє, що ні він сам, ні його родичі не володіють землями санаторно-курортного призначення. Про це він заявив на прес-конференції у п’ятницю.

"У мене немає. А щодо родичів: у сина є. Щодо дружини, то я, чесно кажучи, не пам’ятаю", - сказав він.

"Я можу сказати цілком точно, що ніяких санаторіїв, ніяких земель на території санаторіїв ні мені, ні моїй дружині, ні сину не належить. Є невеличкий шматочок землі. По моєму, в дикому місці. Але в санаторіях нічого не належить", - сказав Азаров.

На уточнення, чи мав він на увазі під "диким місцем" заповідник, прем’єр зауважив, що ні. "Ні, в заповіднику точно немає", - додав він.

Водночас, за інформаціє УП, в 2000-2004 роках благодійний фонд "Професіонал", близький до Азарова, купив корпус №1 Навчально-курсового комбінату ДПА в елітному селищі Козин по сусідству з нинішнім маєтком братів Клюєвих, санаторні комплекси в Криму - "Пушкіно" та ММЦ "Гурзуф", отримав в якості добровільного пожертвування частину санаторію "Сонячне Закарпаття" в Західній Україні, отримав в подарунок два будинки в центрі Києва на Басейній 7-Б та на Великій Житомирській 19-Б, все це загальною вартістю 91, 5 мільйонів гривень.

У 2005 всі активи "Професіонала" передали благодійній організації ВБФ "Гарант". Зараз на землях придбаних "Професіоналом" веде будівництво ВАТ "Група розвиток", яку очолює син Азарова Олексій.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також