Бабусі "напрокат" та хабарі: Як закарпатці намагаються перетнути кордон

23
2

Закарпатці видумують нові схеми, щоб безперешкодно перетнути кордон, проте прикордонники щоразу зривають плани хитрунів.

Як розповідають в Держприкордонслужбі, 38-річний закарпатець, під час перетину КПП Тиса» стверджував, що супроводжує в Угорщину 74-річну жінку, яка потребує постійного стороннього догляду. Втім, він не зміг надати на контроль документ, який це підтверджує.

Коли прикордонники відмовили чоловіку в пропуску, водійка автомобіля, яким той прямував на виїзд з України, вклала у паспортний документ грошові кошти у розмірі 1000 гривень та запропонувала їх правоохоронцям. Однак прикордонники викликали на місце події поліцію.

Інший закарпатець, запропонував нарядові за свій безперешкодний пропуск через кордон як супроводжуючого 50-річного хворого знайомого 200 доларів США. Таким рішенням він лиш ускладнив ситуацію, оскільки тепер йому доведеться відповідати за вчинення кримінального правопорушення.

В обох випадках хабародавцям довелося у супроводі слідчо-оперативних груп вибути до відділків поліції з метою надання пояснень. В їх діях вбачають скоєння злочину за ст.369 ККУ.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Г
Гагарін

Зато і здали поліції , бо милостиню поставили в документи . А милостиню на кордоні не беруть .Якби зарядили хоть пятьорик тищ зелєнки все пішло по іншому .

В
Вуйко

"1000 гривень"??!! "двісті долларів"? Тепер розцінки починаються від 2000 ДОЛЛАРІВ!! Тому що на папері ми ніби "не берем на лапу" - > ризики високі - > тому й розцінки в десятки разів виросли. За тисячу гривень чи 200долларів з вами ніхто навіть розмовляти не буде - в кращому випадку. А в гіршому - припишуть діло за хабарництво, ще й подяку з премією в кінці місяця дістануть, вдобавок до тисяч долларів які дістали на лапу від "смікливіших" громадян.

Читайте також