Багно гнилеє: в Ужгороді на білборді цитують слова Франка про Росію (ФОТОФАКТ)

95 16

Рекламний щит з таким написом з’явився біля входу до центрального авторечового ринку обласного центру.

Вірш Івана Франка «Багно гнилеє між країв Європи…» написаний більше 100 років тому, але сьогодні залишається актуальним як ніколи.

Фото в мережі Фейсбук опублікувала Ірина Гармасій і додала: «При вході в Центральний авторечовий ринок в Ужгороді. Директор Андрій Шкрібляк наочно нагадує громадянам про північного агресора. Громадянська позиція однієї людини багато важить».

Коментарі

ДН
до нижньої марги

ти уже кредит на комуналку взяло?розпадатель-наполеон..іди у палату на укол,несеш шо попало

Ю
юлій

Інші частинки будуть виживати. Звичайно, що росії США не дасть розвалитися, Штати весь час москві допомагають, весь час...На превеликий жаль.

Ю
Юлій

Розпадеться. Сибір, звичайно, буде жити, бо там розслабитися природа і китайці не дадуть, природні багатства є.

Ю
юлій

Росія буде там де Австро-Венгрія.

В
Варош

То приблуда заперевальна постоянно там такі білборди ставить, там щи прапор бандеровський висить

В
Вася

Ого ще є коментарі типу моя хата з краю))) Маю на увазі того хто пише що це "розпалювання міжнаціональної ворожнечі" Тобто по їхньої логіки сусід сре у твій керт і матом тебе криє, але отвітити йому не мож бо він ся обідить)))

3
369

Молодці наші поети, не то шо тепер суспільство жолудків, за +200 грн до пенсії і зарплати будуть жопу лизати хоть і гітлеру

D
Dark

а що таке "центральний АВТОРЕЧОВИЙ ринок обласного центру"?? це де? :))

Д7
До 77

...Повзе облуда,здирство,плач народу... Крим ,схід-орда рулює .

7
77

Да... Є дебіли. Цей білборд пряме розпалювання міжнаціональноі ворожнечі!!! Й саме через таких умників й така ситуація на сході!

НЛ
ну ладно

закарпатцi, то ви??(

КЖ
К Жене

Где Австрия , а где Россия . При огромных природных богатствах русский народ в нищете и бедности .

Ж
Жене

Закон, как дышло- куда повернул, туда и вышло...Вывесившие этот плакат- неграмотные и нищие духом. Воздастся каждому по делам его.

Ж
Женя

Хіба розпалювання міжнаціональної ворожнечі не тягне за собою КРИМІНАЛЬНУ відповідальність? Ви в Європу же хочете? Бо по цим білбордам Україна на рівні Гондурасу.

М
Микола

Сонети 44 і 45, спрямовані проти австрійської монархії, у збірці «З вершин і низин» (1893) адресовані – з метою обійти австрійську цензуру – Росії. Насправді ж мається на увазі Австрія. Четвертий рядок сонета 44 («О А[встріє]! Де ти поставиш стопи…»), відтворений за автографом, у збірці має таку редакцію: «Росіє! Де лиш ти поставиш стопи…». Як слушно зауважує М. Возняк, зміст обох сонетів показував кожному вдумливому читачеві, що вони спрямовані не проти Росії, а проти Австрії: натяк на Сибір у першому з них усував будь-який сумнів (М. С. Возняк. З життя і творчості Івана Франка, с. 192). Крім того, І. Франко не міг всупереч елементарним географічним відомостям сказати про Росію: «Багно гнилеє між країв Європи…», як не міг сказати – всупереч дійсності, – що царизм дав народам «всім… зверхні вигляди свободи». І, нарешті, своє ставлення до Росії як «краю туги та терпіння», «краю крайностів жорстоких» поет виявив у 33 сонеті.

3
344

Все би непогано, але це вірш з р. 1889 є про Австрію. Але хто ж нині читає Франка?? :-) Жерте, що наварено... :-) Боже, які ідіоти!! Багно гнилеє між країв Європи, Покрите цвіллю, зеленню густою! Розсаднице недумства і застою, О А[встріє]! Де ти поставиш стопи, Повзе облуда, здирство, плач народу, Цвіте бездушність, наче плісень з муру. Ти тиснеш і кричиш: "Даю свободу!" Дреш шкуру й мовиш: "Двигаю культуру!" Ти не січеш, не б?єш, в Сибір не шлеш, Лиш, мов упир, із серця соки ссеш, Багно твоє лиш серце й душу дусить. Лиш гадь і слизь росте й міцніє в тобі, Свобідний дух або тікати мусить, Або живцем вмирає в твоїм гробі

Читайте також