Балога: або Донбас разом зі всіма починає захищати Україну, або...

8
3

Політик розкритикував Ріната Ахметова за відмову допомагати рідному регіону.

- Лише офіційно місяць війни коштує бюджету 1,5 мільярда гривень. Допомогу волонтерів порахувати неможливо, але це ще кілька десятків мільйонів гривень щомісяця. Про людські жертви взагалі не кажу – їх настільки багато, що в суспільства виробився емоційний імунітет до самого поняття смерті. Але, при цьому найбагатша людина України допомагати рідному Донбасу грошима не хоче. Самі донеччани, за невеликим виключенням, не поспішають брати до рук ані автомат, ані лопату. Тому, цілком логічно виникає питання – якщо Донбас не потрібен їм, то чому він має бути потрібен десантникам з Житомира, добровольцям з Івано-Франківська, волонтерам з Києва, чи прикордонникам з Закарпаття? - зауважив Віктор Балога

- Тому, або Донбас разом зі всіма починає захищати Україну, або нам буде дешевше і вигідніше оплатити кожному бажаючому квиток в один бік у будь-яку країну світу без права на повернення. І навіть якщо дамо ще кожному «підйомні», то все одно це буде дешевше, ніж оплачувати їхні «хотєлки», - додав він.

Коментарі

С
Совершенно

іген. Чумуйдан, вокзал ...

ВM
Вебсамер Misanthrope

Легко казати. Розглядають питання додаткової мобілізації, чому не зроблять так, щоб жителі Луганської та Донецької областей призивались першочергово? Поголовно, здоворих 18-45. От тоді хай попробують втікати в інші області, виявили з тою пропискою мужика того віку: воєнкомат - вокзал - в рідне місто. Не справедливо примусово? А закарпатців здебільшого туди не примусово?

П
пенсіонер

100% підтримка!І взагалі чому ми,платники податків маємо утримувати цю категорію співгромадян?Які вони біженці чи переселенці?Війна для всіх війна!Крапка.Не маю нічого проти дітей,пенсіонерів,немічних. Але усі чоловіки з цих регіонів мають стати терміново на облік і вперед за Батьківщину на схід,за Родіну-мать виконувати свій конституційний обовязок!З початку треба було їм Путіна,Росію,а на наш прапор харкали, палили на очах у всього світу,наших патріотів навіть за українську мову жорстоко розстрілювали, знущалися,а тепер шапку швидко поміняли в другий бік,як свадьба в Малиновке.Ні цього неможливо ніколи забути і справжні українці,яких ображають до тепер бандерами, украми ніколи не пробачать! Чому наші діти,сини,годувальники мають гинути у них на сході, захищаючи і їх усіх,тих хто підняв зброю у формі сепаратистів на своїх співгромадян,а зараз уже в цивільному одязі вони(переселенці)чекають ще на якісь пільги та преференції.Вони працювали до останнього,нехай платять свої гроші за все.

Читайте також