Балога і Кріль поступилися одноосібним лідерством у партії

7
0

У Києві відбувся ІІІ партійний з’їзд Єдиного Центру

14 серпня 2010 року у культурно-мистецькому центрі Національного університету «Києво-Могилянська академія» відбувся з’їзд Єдиного Центру.

На зібранні Єдиний Центр оголосив про запровадження принципово нової моделі колективного лідерства у партії – Колегію лідерів. До її складу були обрані: Віктор Балога, Володимир Бондар, Ростислав Валіхновський, Вадим Карасьов, Ігор Кріль, Кирило Куликов, Леся Оробець, Василь Петьовка, Ігор Попов, Віктор Тополов. Головувати на засіданнях Колегії всі лідери будуть по черзі, а рішення прийматимуться консенсусом.

За словами Ігоря Кріля, це абсолютно новий підхід в українській політиці. Колегія лідерів буде готувати рішення, які ухвалюватиме президія партії. «Будь-яку проблемну ситуацію, яка виникає в партії, потрібно буде обговорити на Колегії лідерів і виробити єдине консенсусне рішення», -  заявив І.Кріль.

Віктор Балога додав, що керівник виконкому партії буде обиратись на два місяці і підписувати рішення, які прийматимуться лідерами партії. «Ми всі рівні», - сказав В.Балога про Колегію лідерів.

В свою чергу, Ігор Попов сказав, що вождистський характер перетворює партії на тимчасові «проекти». «Жодна людина не застрахована від помилок, і слабкість однієї людини в такому випадку може призвести до краху всієї партії. Вождистська партія в сучасних умовах не може розвиватися стабільно і не може гарантувати виконання своїх обіцянок», - заявив І.Попов.

Окрім того, на з’їзді були затверджені зміни до Статуту партії, а також презентована і затверджена виборча програма «Якісна Україна», з якою партія піде на місцеві вибори.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також