Балога: «Я вважаю, що Порошенко має звільнити Клімкіна»

1
16

Народний депутат розкритикував міністра закордонних справ за його заяви про Закрапатття та ситуацію в регіоні.

Так, Віктор Балога розкритикував слова Павла Клімкіна в ефірі «1+1», який зазначив, що на Закарпатті процвітає контрабанда та заробітчанство, і тільки трошки туризму.

– Коли про Закарпаття говорять адекватні люди, то вони чомусь згадують про європейський стиль життя краю. Про те, що у нас, як і у Відні, міста починають день з чашки кави у кав’ярні. Про те, що на Закарпатті виготовляють лижі для всієї Європи і хокейні ключки для зірок NHL. Про десятки підприємств, які працюють на експорт. Про те, які у нас санаторії і мінеральні води. І тільки коли про Закарпаття говорить влада, вони розказують про нас, як про якусь диру, де одна контрабанда і вуйки-заробітчани. І це говорить влада, яка за 2 роки так і не спромоглася відновити роботу ужгородського аеропорту. Яка не ремонтує дороги. Яка поставила контрабанду на потік. Яка об’єдналася з бандитами і вирубує закарпатські ліси. Не дозволю нікому ображати Закарпаття! Хай Клімкін хоча би домовиться зі словаками про відновлення роботи нашого аеропорту, а потім хай розказує чим ми йому не вгодили, – заявив народний депутат у п’ятницю, 21 вересня.

Ще більш різко Віктор Балога відреагував на слова міністра закордонних справ про те, що Закарпаття є ризикованим регіоном з погляду гібридного впливу на регіон сусідніх країн.

– Клімкін зробив ще одну заяву щодо Закарпаття. Тепер я розумію, що це не дурість, а спланована кампанія. Вони уже навели порядок з бурштином, з вирубкою лісу, з офшорами і тепер хочуть навести порядок з національними меншинами. Я розумію, що їм би хотілося перетворити всю Україну на Вінницю, але цього не буде ніколи! "Гібридна загроза" у Києві на Печерську – там, де крадуть і брешуть. А на Закарпатті століттями мирно живуть, працюють, роблять вино, ходять один до одного в гості українці, румуни, угорці, поляки, словаки, німці. І навіть Сталіну не прийшло в голову робити тут "гібридну загрозу". Я вважаю, що Порошенко має звільнити Клімкіна. Це не рівень дипломата. Він скоро договориться до того, що всі ми тут на Закарпатті, на Буковині взагалі не українці. І всіх нас, як кримських татар, треба кудись вивезти, щоб не заважали їм будувати ідеальне суспільство.

Коментарі

М
машиніст

Це поперло , так поперло, браво- Балога !

І
Ігнац

В Закарпатті століттями мирно живуть, працюють, роблять вино, ходять один до одного в гості українці, румуни, угорці, поляки, словаки, німці і русини-Віктор Іванович забив ош і ми туй жиєме но та бивать.

Г
ганна

а де москаль .чи вінзовсім не володіє ситуацією. напевне знову десь фестивалить

П
Про

Цель администрации и парламенту развалить Украину на части и это идёт медленными темпами и это не избежно , конечно Закарпатью чуть повезло в этом случае есть кто подберёт нас

ДС
До сріберного

А при чому твуй край до нашого Закарпаття!?

М
мкчв

Все уже добре сказано. Чому якісь дебіли мають нас розсварити? При чому такі люди говорять про "своє" Закарпаття, які до Закарпаття ніякого відношення не мають. Чому 1+1 постійно дрочить цю тему? Вони ще говорять щось про зомбоящики в росії? Пропаганду міжетнічних конфліктів най собі там у києві роблять. Люди - не вадьтеся, всі ми мадяри, українці, словаки, євреї що тут живуть - по перше закарпатці. Треба об'єднуватися в такі часи.

М
Мішо

Як уже надоїли ці КИЇВСКЬКІ князьки. Сидять там жирують і усюди привижається сеператизм. ліпше би Клімкін взяв лопату і пушов дороги платати. А Закарпатці намного розумніші за цих Київських і тому у нас ( і угорців і ромунів і українців ) все мирно. А може в тому і фішка цих маски-шоу?? Самі нагнітавуть

С
Сріберный

Я много раз туй писав , ош у наш Край ся тычуть люди котрі имак ни розумівуть специфіку нашої земли , та щи й называвуть себе експертами ... А Клімкіна Порошенко ни уволить , його ледвы американтоші заставили прокурора Шокіна уволити .... айбо увін и так из ними убабрав , призначив пак Луценка .... кутьоша свого ....

КЙ
кочало йовжі йовжійович

Типирька ищи чехи планувуть вертати нам общанстві, та ужек си ладжу папіря на подачу. Утлевил ми уже надоїв, штось треба поновити.

С
Севлюш

Віктор Іванович .шляпа дулю.

ІГ
Інспектор Голубка )

Клімкін це покидьок, який не має права говорити про Закарпатських людей такі речі. Нехай приїде і поспілкується з нашими Закарпатськими людьми. Я впевнений що він почує в свою адресу дуже багато чого.

A
Andron

Уже може коментувати? Вже дозволили? У 45 сі бидлани прийшли. І лиш п'ють і сруть.

И
Иван

Потрібно в черговий раз стравити людей між собою. І розпалювати міжнаціональну ворожнечу. По містах України висять білборди де поляки запрошують молодь до себе вчитися без ЗНО та оплати. Більшість молодих українців навіть не думають залишатись в Україні. Тільки підвищення рівня життя, зупинить відтік людей. І не має різниці, яким способом люди будуть тікати: по біометричних паспортах, робочих візах, картах поляка, румунському, словацькому чи угорському громадянствах. Треба усувати причини: обдирайлівку простого люду, беззаконня, та корупцію. І до влади патріотів України, а не запроданців.

І
Іштван

Раз у житті сказав правду.

ММ
михайло михайлович

Віктор Іванович! Хоть Ви Заступіться За Наше Золоте Закарпаття і Не Дайте Якимось Імбіцилам! - Розвалити наше Мале Закарпаття- Але Одну Велику Сімю!!! Тому шо Простим Людям Слово Не Дають, Тільки коли на Вибори треба йти!

Р
Русин

Правильно каже Балога! Клімкіна на КОЛ!!!

Читайте також