Балога: Якщо влада збирається віддати Крим, то нехай відкрито про це заявить

11
0

Бо, зауважує політик, як ще можна пояснити самоусунення Києва від проблем автономії протягом усього часу конфлікту.

"Я ще в середу публічно попереджав в.о. Президента про небезпеку, і що він повинен бути в АРК і оперативно приймати рішення по ситуації – йти на поступки громаді в кадрових питаннях, зібрати еліти за круглим столом і знайти компроміс. Окрім того, ще в середу парламент мав ухвалити новий закон про статус Севастополя, який дозволить обрати мера міста, і новий закон про мови. З цим я також звертався до пана Турчинова. Але, чомусь усього цього зроблено не було. Більше того, з незрозумілих мені причин учора не було взято під охорону усі стратегічні об’єкти півострова. Чим весь цей час займалася розвідка, СБУ, військові? Адже прості і оперативні рішення вчора не допустили б того, що ми маємо сьогодні", - зазначив Віктор Балога.

"Тому, якщо влада завтра не хоче отримати те ж саме по всій Україні, то потрібно негайно взяти під охорону не лише адміністративні споруди Сходу і Півдня, а й посилити стратегічні об’єкти по всій Україні. А саме: атомні та гідроелектростанції, газові сховища, архіви, де зберігається виборча документація, а також ЦВК та поліграфічний комбінат «Україна», який займається друком бюлетенів", - додав він.

"Ну і головне. Окрім того, що ООН та інші міжнародні організації включились і працюють - цього не достатньо. Нам, пане Турчинов, потрібно усе називати своїми словами. Якщо Росія розпочала проти України військову агресію, то реакція повинна бути адекватною і достатньо розумною, щоб не розв’язати руки Москві для ще більшої ескалації конфлікту", - підкреслив Віктор Балога.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також