Балога каже, що Будапешт і Київ лукавлять у новій суперечці

7
4

За словами народного депутата, стільки префернцій, скільки угорці отримали від Порошенка, вони не мали ніколи.

– Представники угорських політичних рухів займають посади по всій вертикалі влади – від сільських голів, мерів міст, до керівництва районів і області на Закарпатті. Лідер угорської громади є членом провладної коаліції. Тому Сійярто лукавить, – зауважив нардеп, коментуючи слова угорського міністра, що Порошенко використовує загострення з Угорщиною в політичних цілях.

– Але і Банкова теж лукавить. Бо з одного боку МЗС веде протистояння з офіційним Будапештом, а голова Закарпатської ОДА залишається головним лобістом інтересів угорської влади на Закарпатті. Сьогодні він веде себе так, ніби указ про його призначення видали в сусідній країні. У скандалі з берегівським консульством він звинуватив автора відео і не бачить нічого поганого в діях іноземних дипломатів. І якщо Порошенко не звільняє такого голову ОДА, значить він не збирається відстоювати інтереси України, – додав Віктор Балога.

Нагадаємо, що сьогодні в Нью-Йорку відбулася зустріч Петера Сійярто з Павлом Клімкіним, на якій обговорювали проблемні питання у двосторонніх відносинах.

Коментарі

Д
Дурдом

Всі очікували що після цих антиугорських утисків Брензовач вийде з фракції БПП Порошенка, а депутати-угорці в обласній раді в знак протесту на сесії демонстративно покинуть залу засідань і як мінімум напишуть заяви про вихід з Москальової з Порошенком кааліції. Та де там, позвіздєть вони мастаки. Справді якийсь дурдом!

ДО
До Однозначного

Якщо закрити посольтва на закарпатт1 то на такий р1вень пог1рьшить в1дносини що Укра1на з великим шансом тот Без В1з а ц1ни залишуться 1 жити тане не л1пше. Також в так1й ситуац11 Укра1нське посольство що в Будапешт1 теж буде собирати реч1 та 1хати додому.....

О
Однозначно

и так мы скоро будем не в Европе, а на уровне Африки

О
Однозначно

Треба закрити обидва консульства. І в Берегові і в Ужгороді. А не тільки одного консула вислати. Вони пришлють другого нічим не кращого за цього. І взагалі, можна і потрібно закрити переходи. Залишити в Чопі і Вилоці. Все. І то ретельно обшукувати до трусів. Проблема з паспортами трошки вгамується.

Читайте також