Балога: хто відповідатиме за те, що мільйони державних коштів пішли на нікому не потрібну макулатуру?

8
4

Народний депутат звертає увагу на те, що попри гучні заяви про виділення коштів на підручники, їх бракує, особливо у перших класах.

"Ще на початку місяця прем’єр-міністр хвалився, що цього навчального року держава виділить на підручники 243 мільйони гривень. Однак, багато батьків, особливо ті, у кого є першачки, жаліються, що у школах продовжують збирати гроші на книжки, бо державні не підходять", - повідомив Віктор Балога.

"Тут виникає цілком закономірне питання – хто понесе відповідальність за те, що мільйони державних коштів пішли на нікому не потрібну макулатуру? Це непрофесіоналізм, чи корупція? Якщо перше, то тут потрібно працювати прокуратурі. Якщо друге – приймати кадрові рішення на найвищому рівні. Принаймні так це відбувається у Європі і прем’єр-міністру треба до цього звикати", - наголосив політик.

До речі, днями Віктор Балога побував у двох сільських школах на Закарпатті.

"Дві звичайні сільські школи – два різні світи. Одна в Яблуново Мукачівського району, інша – в селі Гандеровиця. Перша побудована за радянської влади, друга – ще урядом Чехословаччини. Дуже показово, що наші західні сусіди навіть в ті часи будували школи з кухнями, каналізацією і всіма зручностями, яких не було в радянську добу і немає й зараз. Сьогодні відвідали з сином обидві школи. Громада Яблуново попросила допомогти з водопостачанням і сьогодні, на свято Успіння Богородиці, вода у них є. А по дорозі до батьків, завезли в Гандеровицю мультимедійний комплекс, про який нас просили педагоги і учні", - поділився враженнями від візиту Віктор Балога.

Коментарі

Ч
Читатель

Адміністрація, чому ви знову цитуєте Балогу????????????????

М
Мазай

Чекайте, щось нічого не порозумію: коли то він вдруг поїздити кудись устиг? Із фейсбука не вилізає, а ту на тобі, село одно, село друге... щось не в'яжеться. + хватить хвалитися, порядна людина, щира такого робити не буде. А, ну то ж не про вашу сімейку!

Н
не...

а ви віддайте свою премію діточкам на книги, що слабо?

К
Коля

Ви пане Вікторе, і тільки Ви, спитаєте чому? А тому що пора вже Вам за свої слова відповісти.

Читайте також