Балога: Києву потрібно якомога швидше відновити взаємини з Берліном

800
1

На думку політика, на сьогодні, по суті, таких взаємин немає.

«Це потрібно тому, що за Німеччиною була, є і буде ключова роль у нашому русі до Європи (звісно, якщо нинішня влада хоче йти цим шляхом). Розумію, наскільки це складне завдання, бо німці – партнер не простий, який звик до порядку у стосунках. А якщо взяти до уваги, що у своїх інтересах німецька сторона сильно зважає на Росію, в якої до України протилежні наміри, то і Банковій, і МЗС потрудитися доведеться серйозно», – зауважує Віктор Балога.

«Свого часу, коли пані Меркель стала канцлером, а пан Ющенко мав довіру України і світу, офіційний Берлін йшов нам назустріч в усьому. В усьому – говорю про це компетентно. Проте тодішній Президент не зміг чи не захотів скористатися такою перевагою. Йшов час, і німецький інтерес згасав. Хоча канцлер і приїздила в Україну, стосунки пішли вниз. Цим скористалися наші великі «брати»-росіяни, з подачі яких Берлін зняв з порядку денного питання НАТО і євроінтеграції України. На додачу пані Меркель, скажімо так, не зрозуміла «справи Тимошенко» та ролі нинішнього Президента в ній. Зрозуміло, це не могло зміцнити двосторонні відносини», – підкреслює політик.

«Нинішня влада, мабуть, цього не розуміє і думає, що може на рівних грати з Євросоюзом і його провідним членом – Німеччиною. Переговірників і міцної позиції у нас не виявилося. Як наслідок – провали в економічних взаєминах і на дипломатичному поприщі. Проте якщо Київ не просто декларує, а дійсно рухається в Європу, то всі ці ігри з Брюсселем і Берліном треба припиняти – не в тій ми ваговій категорії. З пані Меркель треба дружити, і обертати це на користь інтересам України», – наголосив Віктор Балога.

Коментарі

Г
Гість

у Вас пане Вікторе просто ДАР наголошувати увагу на ОЧЕВИДНИХ речах. Адже ні для кого не секрет що в ізоляції країна існувати неможе і Нам потрібно налагоджувати відносини з усіма країнами

Читайте також