Балога: Мене дивує мовчанка спікера ВР пана Рибака

10
5

Політик закликає голову парламенту не бути статистом у чужому спектаклі.

«Вже четвертий день, як політикум та інформпростір обговорює абсурдне рішення ВАСУ про зняття депутатських повноважень із двох депутатів. Активну лінію веде опозиція, за що особисто вдячний. Переважна думка політиків, юристів, журналістів у тому, що судова ухвала – це загрозливий прецедент, який розриває саму суть права, судочинства і парламентаризму. Щось не знайшов жодної оцінки, яка бодай трохи виправдовувала «прецедент 8 лютого», – зауважив Віктор Балога.

«Зате мене дивує мовчанка спікера ВР пана Рибака. Гадаю, він читав Конституцію і добре розуміє, що позбавляти депутата повноважень - то виняткова прерогатива органу, яким він зараз керує. І рішення ВАСУ - це персональний ляпас і йому зокрема. Якщо ж голова парламенту і далі гратиме в мовчанку (що не прикрашає людину в літах і з хорошою біографією), то це ще раз доведе, що ВАСУ виконав замовлення влади. Хоча мені особисто не хочеться, щоб Володимир Васильович був статистом у чужому спектаклі», – наголосив політик.

Коментарі

Г
Гуцул

А Кармазінза бабки Деркачаі Рудіка зараз за границею гудзицю лікує стару і хвору???

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

проста пауза їдять твікс! для початку домовленостей треба оголосити паузу та подумати, за та проти, чи вигідний балога чи ні, та як можно використати в майбутньому...

ДЖ
до Жаливи

Згадала його вислів про "быки и идейные".Виходячи з питань Москаля можна чітко зрозуміти хто є хто.

МС
Микола Староста (Жалива)

Віктор Іванович, дуже хорошу оцінку ваших дій лав Геннадій Москаль цитую:"Навіщо було Віктору Івановичу Балозі водити за руку молодшого брата Павла Івановича Балогу по всім кабінетам влади (маю інформацію, що вони дійшли і до найвищих кабінетів) коли у них були проблеми на окрузі, і клястися, що Павло вступить у фракцію ПР, якщо регіонали погодяться з його «перемогою» по Хустському округу?" "Навіщо було Павлу Балозі писати заяву про вступ до фракції ПР навіть до дня виборів (!), а потім її дезавуювати? І, зрештою, чому, коли у його брата виникли проблеми Віктор Балога побіг домовлятися з владою, а не до опозиції, як він це робить тепер?"

Ц
цитата

Порушення під час виборів в 11-у та 71-у Округах стали підставою для скарги до Вищого адміністративного суду - так пояснює своє звернення до Феміди його ініціатор Юрій Кармазін. Колишній нунсівець, через якого позбавили мандатів Олександра Домбровського та Павла Балогу, перебуває за кордоном, натомість ситуацію коментує ЗМІ його речник. За словами прес-секретаря, факти порушень під час виборів на згаданих округах Кармазіну підтвердили у Генпрокуратурі та МВС. Олексій Оскер, прес-секретар Юрія Кармазіна: "Нам надійшли відповіді, що є факти грубих порушень. Там були і бюлетні одною рукою відмічені, і вони в неналежному стані зберігалися, ікоробки були розкриті. І ведеться ще слідство. І на підставі вже цих рішень ми подали в суд. І це було базою і основою для винесення рішення суда. Бо були викликані свідки, як від МВД, так і від Генпрокуратури, які принесли тома справи і ще продовжується розслідування".

Читайте також