Балога оголосив реальний порядок денний: список першочергових задач

10
3

Політик наголошує, що зараз питання номер один - це задачі для нового уряду.

"Якщо вони будуть єдиними для всієї країни, то питання прізвищ перейдуть на третій план. Пропоную такий список першочергових і реальних задач. І уже за півроку уряд має відзвітуватися за їх виконання", - зауважив народний депутат, додавши перелік задач:

1. Підписати Асоціацію з ЄС.

2. Погодитися на план дій МВФ, який передбачає повномасштабну боротьбу з корупцією і збалансування платіжного балансу.

Лише завдяки ліквідації пільг і корупційних схем на держзакупівлях, бюджет України отримає не менше 15 мільярдів доларів на рік. А це сума, яка відповідає міфічному, "рятівному" кредиту Кремля.

3. Прийняття реального бюджету, зменшення видатків на утримання державних органів.

Іншими - словами, чиновники щонайменше на наступних 2 роки повинні забути про ремонти в кабінетах. Автопарки державних органів повинні відповідати стандартам європейських країн, а усі авто преміум класу, які возять секретарок і дружин у салони краси, повинні піти з молотка. Державні резиденції також повинні бути продані на відкритих аукціонах.

4. Негайна реформа МВС, ліквідація ДАІ та внутрішніх військ, скоротити загальну чисельність правоохоронців до європейських стандартів - з 357 тисяч до максимум 140.

Створити повноцінну муніципальну міліцію, керівників якої будуть призначати місцеві ради.

Створити нову українську поліцію та дорожню поліцію. Старих працівників якщо і приймати, то лише на загальних підставах і лише тих, хто зможе пройти люстрацію.

5. Штат СБУ привести до показників 1991 року. Вдумайтесь - в КДБ тоталірнарної УРСР, яка перебувала в стані холодної війни і тримала усю країну під ковпаком, працювало 11 тисяч людей. А зараз - більше 40.

6. Реформувати прокуратуру. Забрати у неї функції нагляду, скоротити кількість прокурорів у 4 рази, у відповідності до середньоєвропейських показників.

Повністю ліквідувати податкову міліцію.

7. Запровадження страхової медицини. І не треба нічого вигадувати - це вирішить більшість питань, в тому числі некомпетентності і хабарництва.

8. У цивілізованому світі немає міністерств культури. Тому, новий міністр повинен прийти на рік, провести необхідні реформи і ліквідувати цей радянський рудимент.

9. Ліквідувати Укравтодор. Функції замовника слід передати Міністерству економіки і нехай на конкурентних засадах цю роботу виконують кваліфіковані люди за допомогою найсучаснішої техніки.

10. Повна ліквідація обласних і районних державних адміністрацій.

11. Вся земля повинна належати місцевим громадам. В країні не повинно бути земель, якими в ручному режимі зараз розпоряджаються ОДА і РДА.

12. Реформа ЖКГ. Надати місцевим громадам можливість оновити комунальне господарство за рахунок допомоги міжнародних донорських організацій.

ПОЛІТИЧНІ ПИТАННЯ:

1. З Росією, як зі стратегічним партнером, провести ревізію співпраці та вирішити наступні питання:

- перезаключення угоди про постачання енергоносіїв;

- підписати кінцеві угоди щодо спільних кордонів і зняти це питання раз і назавжди;

- спільно із РФ погодити денонсацію Харківських угод, як таких, які не забезпечили реального зменшення ціни на газ;

2. Ліквідація усіх пільг усій вертикалі влади.

"Феофанія", безкоштовні перельоти для депутатів, суддівські пенсії та інші речі повинні зникнути як символ псевдопривілейованості.

3. Ліквідація недоторканності народних депутатів.

При Януковичу усі мали недоторканність. Давайте говорити відверто - вона комусь допомогла?

"У цьому переліку я не торкався таких завдань, як адміністративно-територіальна реформа, чи реформа місцевого самоврядування. Лише те, що реально зробити з наявними ресурсами і в найближчих 6 місяців. Бо зараз замість реальної роботи країні пропонують кулуарщину і гру у кандидатів", - підсумував Віктор Балога.

Коментарі

СН
СКІЛЬКИ НОВИХ БЕЗРОБІТНИХ?!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

С
себі

Так і надірватися можна окреслюючи завдання, а хто Вам сказав що Ви будете в уряді?

O
Oleg

почему бы не видвинуть это предложение на голосование в ВР

Читайте також