Балога окреслив 4 першочергові питання щодо посилення української армії

5
0

За словами політика, офіційний статус союзника США допоможе Україні отримати сучасну зброю, технології та системи захисту, однак зауважує народний депутат, для того щоб реально посилити нашу армію і зупинити душевнохворе керівництво Кремля, держава має вже зараз навести елементарний порядок у Збройних силах.

- Я сподівався, що після перевантаження силовиків наша армія, добровольчі батальйони, МВС та СБУ запрацюють на порядок ефективніше. Вони мали б уже давно забути про питання побуту, їх дії мали б бути чітко координовані, а бездарні і корумповані керівники мали б піти з ганьбою у відставку. Але сьогодні ці питання залишаються відкритими. І ми вже не можемо списувати їх на в.о. Президента Турчинова. Це питання до нового глави держави і Верховного Головнокомандувача, - підкреслив Віктор Балога.

1. До сьогодні питна вода централізовано не постачається у наші війська. Ціна питання – лише 30 млн. грн. на місяць. А за цим стоїть здоров’я наших солдатів та офіцерів і, відповідно, їх здатність захищати країну.
2. Пакет харчування для солдатів до сьогодні не покращено. А держава не має жодного морального права економити на потребах солдатів в елементарному.
3. Керованість збройними силами не покращилася. Через відсутність роботи розвідки ми несемо масові втрати українських військових. А через бездарність офіцерського складу – вже маємо випадки коли свої випадково вбивають своїх.
4. Не було звільнено (а це можна зробити за один день) ключових керівників департаментів у Міністерстві оборони, які бути призначені ще при Януковичу. Більше того, до Генштабу почали повертатися генерали, які публічно підтримували злочинну владу.

- Це лише частина питань, яка потребує нагального вирішення. І йдеться навіть не про те, що Президента підставляють через продажність та некомпетентність у керівництві Збройними силами. За цими питаннями – життя наших військових та цілісність нашої держави, - наголосив народний депутат.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також