Балога: Після референдуму, кримчани, які повірили сюжетам російського ТБ, відчують себе обдуреними вкладниками ощадкаси СРСР

6
9

Політик на конкретних прикладах пояснив безглуздість референдуму на півострові та яким буде майбутнє Криму.

"2006 року 97% жителів Придністров’я на референдумі висловилися за приєднання до РФ. І їх прийняли? Ні. Тому, навіть, якщо в Криму результат буде 99,9%, в чому сумніваються всі, півострів все одно не стане суб’єктом федерації сусідньої держави. Переважна більшість жителів Абхазії і Південної Осетії давно офіційно мають паспорти громадян РФ. Це стало аргументом для того, щоб включити їх до складу Росії? Ні", - зауважив він.

"То з якої радості «братня країна» буде приймати у свій склад Крим, де проживає втричі більше людей, ніж у цих трьох невизнаних республіках? Причому без води, без енергопостачання, з масою інфраструктурних проблем і з татарами, яких як в 1944-му не депортуєш. І Керченський міст - це такий самий міф, як і 12-кілометровий тунель, який уже давно мав з’єднати Абхазію з територією Росії. Тому, після референдуму, коли ейфорія пройде, кримчани, які повірили обіцянкам і сюжетам російського телебачення, відчують себе обдуреними вкладниками ощадкаси СРСР", - підкреслив Віктор Балога.

А все тому, каже народний депутат, що:

1. До складу РФ Крим не приймуть, як не прийняли Придністров’я, Абхазію і Південну Осетію.

2. Де-факто півострів буде належати Росії, а де-юре – Україні. Але, ні від перших, ні від других грошей вони отримувати не будуть. Єдине – Україна не перекриватиме воду і газ своїм співвітчизникам.

3. Фактично повна зупинка інвестицій в автономію (порти, крупні підприємства, сільське господарство).

4. На Крим очікує крах курортного бізнесу. Це очевидно для всіх. І жодні інвестиції жодних російських благодійників не дійдуть до рядових жителів, які виживають лише за рахунок здачі своєї нерухомості. А російський брат влітку все одно обиратиме між Анталією і Сочі.

"Ті, хто дуже хочуть до Росії, мають розуміти, що місцеві бандити і кремлівські керманичі нав’язують їм статус сірої зони. А це означає, що півостровом фактично керуватимуть бандити, які проголосили себе владою. І збагачуватися вони будуть за рахунок контрабанди, виготовлення наркотиків, торгівлі зброєю і людьми. І все це на території з виходом до моря, на якій діє лише один закон. Закон сили, - додав Віктор Балога. - А Путін лише хоче отримати зону нестабільності, яка юридично буде частиною України, і заважатиме нам стати повноправними членами ЄС і НАТО. Йому потрібен лише полігон для нагнітання нестабільності в регіоні. І не виключено, що «смотрящим» від Путіна в цьому регіоні стане ростовський заручник Віктор Янукович. Тим більше, для комфортного проживання на ЮБК, у нього є не одна дача, де він і може опинитися уже найближчими тижнями".

"Усього цього можна уникнути. Але лише за однієї умови – якщо такого майбутнього не хочуть самі кримчани. Особливо ті, які піддалися на російську пропаганду. Найкращий спосіб показати свою незгоду з таким сценарієм – мирно, але масово вийти на акцію протесту. Бо жодні гаранти нашої безпеки не зможуть захистити нас, поки не побачить, що ми готові захищати самі себе", - підсумував Віктор Балога.

Коментарі

НН
Не не

все политики не без греха! Но у Вити биологи был огромный иммунитет своей родной земли на которой он родился, это его люди , его родня, его родная земля. зачем надо было так поступать с своим родным краем, с своим родным народом который всегда был рядом, а что он сделал дал 2% а наработал 302% и это круто! Отлично, ты работаешь лично на свою прибыль, но так соизмеряй с людьми которые тебе приносят эту прибыль, благодаря им, дай чуток приференций для достойных и самое главное для умных за карпатских людей. Люби свой народ не на словах, а в делах! Всегда помни что это твой родной народ, земля котора тебя родила, вырастила, выкормила и дала возможность жить как человек! Это никогда, ни при каких условиях нельзя забывать, это жизнь за которую мы несем ответственность!

НН
Не не

Балога, главный вор Закарпатья. Это надо признать всем закарпатцам! Люди на него работают без выходных и проходных, дальше так невозможно! Балога пора паковать чемоданы и идти с Богом! вы сделали ОЧЕНЬ мало для своего родного края и людей. Кстати, мы с вами родственники.

І
Іван

Я якось за Крим не хвилююся ,а от що з нами буде?

Т
толя

как говорил таварищ сталин, выборы решают те кто считает бюлетени, нарисуют 110 процентов за.

1
1+8

Наша українська сваволя в порівнянні з російською все-таки варіант light. В Крим тепер прийде суцільне "нагибайте жестко", особливо це відчують місцеві підприємці http://www.youtube.com/watch?v=LOOMma-C7d0

ДА
до Андрій

Мав би, якби не люстрація.

К
Крымчанам

Братья! Не ужели вы не понимаете что Крым с курорта превращают в санитарную зону, гетто и отстойник. Без Украины вы согниете! Спасите сами себя!

А
Андрій

Балога мав би очолити СБУ або РНБО з нормальними повноваженнями і разом з Телюхом дати прочухана москалям у Криму та на Сході щоб скоти не лізли ніколи більше на нашу землю!

П
Паша

Так і буде. Правду ріже Балога!

Читайте також