Балога порадив Азарову добре подумати перш ніж вводити спецмито на авто

8
10

Політик закликає урядовців додатково оподаткувати дорогі авто з великим об’ємом двигуна, а не європейські малолітражки.

«Свого часу мене шокував той факт, що у Ефіопії «копійка» жигулів коштує близько10 000 доларів. Для українця – це дикість. Але європеєць напевно також сприйме за дикість те, що в Україні Форд 90-х років коштує в 5 разів дорожче, ніж в Німеччині, чи Італії. Між Україною і Ефіопією можна знайти багато відмінностей, але митна політика стосовно імпортних автомобілів у нас однакова. Тому пересічний ефіоп не може собі дозволити Жигулі 76-го року, а українець – Форд 90-го», – зауважив Віктор Балога.

«Зараз уряд вводить спецмито на імпортні автомобілі. Це означає, що не лише нові Хюндай, але й старенькі Форди знову виростуть в ціні. А відбувається все під прапором наповнення бюджету і підтримки вітчизняного виробника, який не може конкурувати з імпортними моделями 10-річної давнини. Тому, пане прем’єре, потрібно добре подумати. Якщо і варто піднімати мита, то на дорогі машини з великим об’ємом двигуна. А простому українцю треба дати можливість їздити на якісних європейських малолітражках за справедливу ціну. Принаймні це буде тим, що відрізнятиме нас від Ефіопії», – наголосив нардеп.

«А те, що простий українець їздить переважно на радянському хламі, який давно потрібно утилізувати – це не лише питання екології і безпеки. Це питання якості життя і воно чітко демонструє ставлення влади до своїх громадян», – підсумував він.

Коментарі

FB
Fekete Bogdan

Правий Балога, вже і так дорого. Коли вже вдавляться нашими грішми.

Л
Лоці

Ну, прав Балога, що тут скажеш.

В
Васьо

Ні Балога, ні інші олігархи не платять реальні податки до бюджету, все іде через офшори, а бюджет кось має наповнювати, як правило - прості люди, дрібні підприємці і т. д. Ось основна проблема в державі, а всі інші замутки уряду, членом якого донедавна був сам Балога, це похідні від цього.

А
Ауді

А в балоги мабуть те саме "дороге" авто,тому він так переймається.

Г
гуцул2

правельни слова!бачу здвыгы,пусть и на словах!

Ч
Читач

Вікторе Івановичу, а що цьої проблеми не було коли ви були при владі??? Чому тоді ви це не зробили??? Чому не зняли недоторканність про яку стільки говорите??? Чи ви тільки говорите ??? Почніть працювати ви ж депутат верховної ради , а не Марія Іванівна з поліклініки !!!

1
123

в укаїні дешевше і простішше отримати громадянство европейської країни ніж розмитнювати автомобіль будь якої давності. ганьба . як на мене влада говорить про якісь реформи не зрозуміло для кого і для чого а на томість кращеб зробили низьке мито на імпортні авто для простого народу люди би їм були вдячні і запамятали що влада зробила для них а на автомобілі вітчизняного виробництва і на їхню підтримку зобовязали б пересісти всю верховну раду кабінет міністрів и всі міністерства разом з призидентом

Г
Гуцул

Правильно Вікторе Іаановичу кажете!!!!!! Коли ці Кляті Ригги Голубі нажруться уже все мало і мало бабла цим Даунецьким Янучарам

М
меч

Люди добрі з нас сміються молдавани і белоруси, бо унас у десять раз більша розтаможка ніж у них.У нас розтаможка кошту є у двичі більщше ніж вартість автомобіля.Владі поє..ть скільки коштувати буде розтаможка, бо вони крадуть мільярди і з грішми не рахуються.Нехай згниють ті автомобілі, які тут випускаються вмісті з тими пі....ми, що їх випускають.

М
Мито

А свою 9-ку Балога вже продав? Якщо ні, то після введення мита може харашо піднятися

Читайте також